Досягти мети і вибити окупантів: На Запоріжчині тероборона більше 5 годин билася з військами РФ

Декілька підрозділів територіальної оборони України у Запорізькій області вступили у важкий бій з російськими військами. Битва тривала більше 5 годин. Українські бійці зайняли частину населеного пункту, який планувалося звільнити від окупантів. Але загарбники підтягнули підкріплення, яке в декілька разів перевищувало сили наших військових. Тероборона змушена була відійти. Про це заявив спікер Запорізької обласної військової адміністрації, полковник ЗСУ Іван Ареф'єв, передають Патріоти України.

Як повідомляє пресслужба Запорізької ОВА, бій територіальної оборони та українських військ відбувся 11 квітня в Пологівському районі. Збройне протистояння тривало більше п'яти годин.

За словами Ареф'єва, територіальній обороні вдалося вийти на позиції і зайняти частину населеного пункту, наміченого на звільнення від російських окупантів. Однак окупанти змогли підтягнути підкріплення, яке в декілька разів перевищувало кількість українських воїнів і військової техніки. Відтак, українські військові прийняли рішення організовано відійти. "Одна битва - це ще не вся війна, тому можемо бути впевнені, що наші військові досягнуть мети і виб'ють окупантів за межі краю", - підкреслив Іван Ареф'єв.

Шалена спека чи холод? Синоптик розповіла, яким буде літо в Україні

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:40

Усі мріють про тепле та приємне літо. Давати чіткі прогнози щодо погоди влітку ще зарано. Утім, Віра Балабух, кандидатка географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і ...

У Міноборони пояснили, чи повертатимуть право керувати авто після оновлення даних у ТЦК

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:31

Суд може обмежити право на керування автомобілем тим, хто намагається уникнути оновлення даних у ТЦК, але після виконання вимог законодавства це обмеження скасують. Про це розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в етері телемаратон...