Достатньо буде тільки потерти: В Україні ввійдуть в обіг ароматизовані поштові марки (фото)

Урочиста церемонія спецпогашення поштової марки відбудеться у Ботанічному саду імені Олександра Фоміна.

В Україні 15 липня вводять в обіг поштові марки “Садовий жасмин” та “Лаванда”, які матимуть аромат. Про це повідомили в прес-службі Укрпошти, передають Патріоти України.

Цікаво, що марки будуть круглої форми. А ще вони матимуть запахи: можна буде відчути аромат жасмину чи лаванди, легенько їх потерши.

Що відомо про марки?

Зазначається, що ескізи поштової продукції серії “Садові квіти” розробила членкиня Національної спілки художників України, авторка багатьох поштових марок Наталія Кохаль. Саме вона створила “Лелеку білого” та “Соловейка східного”, які здобули перше місце в конкурсі “Найкраща марка Європи – вибір колекціонера 2019”.

Наклад кожної квіткової поштової марки становить 100 тисяч примірників, а номінал – 13,50 гривень. Це тариф на пересилання простого листа масою від 50 до 250 грамів у межах України. Символічно, що урочиста церемонія спецпогашення поштової марки відбудеться у Ботанічному саду імені Олександра Фоміна.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...