"Доставили з Росії": На Закарпатті підтвердилися два випадки штаму "Дельта"

На Закарпатті підтвердили штам коронавірусу "Дельта". Про це в соцмережі написав журналіст Віталій Глагола з посиланням на головлікаря обласної інфекційної лікарні Михайла Поляка, передають Патріоти України.

За словами журналіста, мова йде про сім'ю, яка повернулися в Закарпаття з Росії - Санкт-Петербурга. Відомо, що чоловік раніше перехворів Дельта-штамом в РФ, а його дружина "привезла" інфекцію в Україну і два тижні провела в реанімації.

"Крім того з такими ж симптомами до лікарні потрапили і батьки цього закарпатця. Швидше за все вона заразилася від чоловіка, а його батьки вже від неї. Дуже важко проходило лікування. Саме тому ми направили їх аналізи на Київ, а вже звідти їх направили на дослідження в європейську лабораторію, де сьогодні підтвердили наявність у наших пацієнтів штаму Дельта", - розповів Поляк.

На даний момент пацієнти вдома. Їх стан стабілізувався. "Ми запідозрили у них саме штам "Дельта" через тяжкий перебіг хвороби, яка у людей такого віку протікає зазвичай легше, а тут молода жінка два тижні провела в реанімації! Ну і додало впевненості те, що вони повернулися з Росії, де повно штаму Дельта. І відразу батьки її чоловіка з такими ж симптомами до нас потрапили", - додав лікар.

Відомо, що зразки для діагностики захворювання пацієнти надали в лабораторію ще 24 червня, а результати отримали тільки зараз.

Нагадаємо, в Україні зафіксували мінімум два випадки коронавірусу типу Дельта. Одного з пацієнтів вже виписали з лікарні. В цілому "Дельта" розлетівся по 111 країнам світу. Він небезпечний тим, що організм сприймає цей варіант коронавірусу як абсолютно новий вірус.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...