Достроково звільнили з СІЗО: Ексголова Хмельницького МСЕК мобілізувався до ЗСУ

Ексочільник Хмельницької міської медико-соціальної експертної комісії, лікар-травматолог Любомир Зав'ялець, засуджений за корупцію, висловив бажання мобілізуватися до лав Збройних сил України. Через це його достроково звільнили зі слідчого ізолятора. Про це йдеться в рішення Хмельницького міськрайонного суду, опублікованому на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень, передають Патріоти України.

Зазначається, що бажання долучитися до лав української армії засуджений озвучив, перебуваючи у Хмельницькому СІЗО. Як йдеться в ухвалі, керівництво ізолятора звернулося до суду з клопотанням про умовно-дострокове звільнення Зав'яльця. Феміда визначила, що фігурант – придатний до військової служби, перебуває у доброму здоров'ї, має належний рівень фізичної підготовки і ще три роки до граничного мобілізаційного віку. Зрештою клопотання керівництва СІЗО було задоволено.

Наразі екскерівника МСЕК перевели до Нацгвардії, яка супроводжуватиме його до військової частини, з якою засуджений уклав контракт. Якби не мобілізація, він мав би відбути в ув'язненні додатковий рік і чотири місяці.

Водночас згідно з рішенням суду, командир військової частини здійснюватиме нагляд за Зав'яльцем. За умовами, йому заборонено залишати військову частину або виїжджати з місця дислокації без попереднього дозволу командира. Ухвала набрала чинності 30 вересня 2024 року.

Медитував майже усе життя: З індійської печери дістали 111-річного відлюдника (відео)

неділя, 6 жовтень 2024, 21:29

В Індії з печери вивели відлюдника, який провів там майже все своє життя, імовірно 100 років, молячись і медитуючи. Про це пише Athens News, передають Патріоти України. Спочатку стверджувалося, що чоловіку, якого виявили випадково, було 188 років. Відл...

Достроково звільнили з СІЗО: Ексголова Хмельницького МСЕК мобілізувався до ЗСУ

неділя, 6 жовтень 2024, 21:04

Ексочільник Хмельницької міської медико-соціальної експертної комісії, лікар-травматолог Любомир Зав'ялець, засуджений за корупцію, висловив бажання мобілізуватися до лав Збройних сил України. Через це його достроково звільнили зі слідчого ізолятора. П...