Доступний кожному! Названо найбільш простий спосіб захисту від вірусів без застосування ліків

Одним з найпростіших способів захиститися від вірусів без використання лікарських препаратів є сон достатньої тривалості - наприклад, семигодинний, передають Патріоти України.

"Чим краще людина спить, тим сильніше вона захищена від різних інфекцій, як бактеріальних, так і вірусни", - заявив керівник Центру медицини сну Медичного науково-освітнього центру МДУ імені Ломоносова, кандидат медичних наук Олександр Калінкін.

Він пояснив, що було проведено дослідження, автори якого з'ясували: коли людина перебуває в глибокій стадії сну, її організм виробляє білок, відповідальний за боротьбу з інфекціями. Достатній і міцний сон, таким чином, сприяє оптимальній концентрації речовини, що підсилює захист вірусів.

"У людини, яка спить п'ять годин ймовірність захворіти вище, ніж у того, хто витрачає на нічний відпочинок, наприклад сім годи", - уточнив експерт.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...