Доступний всім! Названо копійчаний продукт, який захищає від вірусів і хронічних захворювань

Насіння соняшника вважається досить калорійним, проте це один із найцінніших продуктів для нашого здоров’я, і ось чому, передають Патріоти України.

Насіння соняшника – це смачний і доступний продукт, тому дуже популярний. А ще воно вкрай корисне для нашого здоров’я, адже містить незамінні амінокислоти, рослинні жири та клітковину, які позитивно впливають на роботу всього організму. За рахунок вмісту вітаміну Е насіння підтримує еластичність і пружність шкіри, захищаючи її від передчасного старіння. Розповідаємо, у чому ще користь соняшникового насіння, чому його треба їсти щодня.

Яка користь насіння соняшника для здоров’я організму

  • Зміцнює серце. Науковці довели, що насіння соняшника, як і горіхи, має неабиякий вплив на роботу серця за рахунок умісту амінокислот, які захищають серцево-судинну систему від різноманітних патологій. А ще воно містить білок, який є будівельним матеріалом для всіх клітин організму, тому захищатиме від хронічних захворювань та допоможе контролювати масу тіла.
  • Покращує еластичність і пружність шкіри. У насінні міститься цінний вітамін Е, який відповідає за оновлення та підтримку здоров’я нашої шкіри. А за рахунок вмісту жирних кислот, продукт робить шкіру зволоженою та пружною.
  • Контроль ваги. Соняшникове насіння добре насичує, оскільки містить рослинні жири. Якщо з’їсти жменю насіння, то можна наситити організм на кілька годин. Що позитивне вплине на фігуру, так як захищатиме від неконтрольованих частих перекусів.
  • Налагоджує роботу шлунку та кишківника. Насіння позитивно впливає на кишечник, так як містить достатню кількість рослинної клітковини. За рахунок чого організм добре насичується і упродовж тривалого терміну не відчуває голоду.
  • Покращує настрій. У соняшниковому насінні міститься магній – мікроелемент, який відповідає за спокій та належне функціонування нервової системи. Тому жменя насіння допоможе подолати поганий настрій і впоратися зі стресом.
  • Захищає від утворення ракових клітин. Вітамін Е вважається потужним антиоксидантом, який захищає організм від захворювання на деякі види раку.
  • Зміцнює імунітет. У насінні соняшнику міститься селен – амінокислота, яка підвищує опірність організму до захворювань і захищає від вірусів.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...