Доступний всім вітамін може лікувати коронавірус: Вчені детально описали механізм його рятівного впливу

Вчені з Національної лабораторії Ок-Рідж вивчили вплив вітаміну D на коронавірус. Про це повідомляє ресурс Medium. У новій роботі дослідників йдеться, що додавання вітаміну D може бути потенційним засобом лікування COVID-19, передають Патріоти України.

За словами дослідників, вітамін D зв'язується зі спеціальним рецептором в системі, який називається рецептором вітаміну D (VDR). У пацієнтів з коронавірусом він знижується в два рази, в порівнянні зі здоровими людьми. Це говорить про те, що вірус активно заважає організму виробляти VDR. Без VDR буде менше місць для зв'язування вітаміну D, і вітамін не може грати свою звичайну роль.

Але COVID-19 на цьому не зупиняється - він також безпосередньо атакує вітамін D. Вірус активує ферменти, які "вбивають" вітамін D в організмі.

Дослідження вчених показує, що медицина може втрутитися в цей процес для лікування коронавірусу. Один з методів міг би полягати в посиленні вироблення рецепторів VRD, протидіючи спробам вірусу придушити його дію. Інший варіант - відключити ферменти-"вбивці", що дозволить більшій кількості вітаміну D виживати в організмі і зв'язуватися з VDR. Поки що жоден з доступних фармацевтичних препаратів не робить цього.

Вчені заявили, що простіший варіант - це збільшити кількість вітаміну D в організмі. Але поки про такий метод лікування говорити зарано, адже немає достатніх даних.

У той же час в Іспанії провели дослідження. 76 пацієнтам дали кальціфедіол (рецептурна форма вітаміну D) та плацебо. З 26 пацієнтів, які отримували плацебо, 13 були поміщені у відділення інтенсивної терапії і 2 померли. Серед тих, хто лікувався кальціфедіолом, тільки 1 був поміщений у відділення інтенсивної терапії, і ніхто не помер. Виходячи з отриманих даних вчені говорять про обнадійливий результат дослідження.

Аналогічні результати отримали за допомогою дослідження Бостонського університету. Вчені виявили, що у людей з дефіцитом вітаміну D на 54% більше шансів отримати позитивний результат тесту на COVID-19, ніж у людей з нормальним рівнем вітаміну.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...