Дотиснути спікера Джонсона: Зірки Голлівуду закликали Конгрес США негайно допомогти Україні у війні за незалежність

Міша Коллінз, Алісса Мілано, Шон Пенн. Associated Press

Зірки Голлівуду за ініціативи історика Тімоті Снайдера звернулися до Конгресу США із закликом негайно допомогти Україні у війні з Росією.

У відкритому листі знаменитості та амбасадори платформи UNITED24 вимагають надати українцям найближчим часом всю необхідну допомогу. Вони зазначили, що Україна нині воює за свою демократію. Тим часом США зобов'язувалася раніше підтримувати демократичні країни. У листі йдеться, що допомога українцям – це мінімум, що може зробити Америка. Тож, знаменитості закликають не відтягувати це та допомогти Україні скоріше перемогти ворога.

Зірки Голлівуду закликають США допомогти Україні / ©

"Ми не повинні підвести наших союзників. Україна - це демократична країна, а ми стверджуємо, що підтримуємо демократію. Українські солдати роблять для нас те, чого ми не можемо зробити самі. Україна воює самотужки, не просить ввести американські війська. Те, що Америка має зробити, щоб підтримати Україну, є мінімумом. Якщо ми не зможемо виконати наші зобов'язання перед Україною, ніхто не повірить, що ми підтримаємо когось із наших союзників у майбутньому", - йдеться в листі знаменитостей, передає CNN.

Загалом, відкритого листа до Конгресу вже підписали актори Кетрін Винник, Алісса Мілано, Гіларі Свонк, Іванна Сахно, Шон Пенн, Міша Коллінз, Марк Гемілл, Лієв Шрайбер, артисти Барбра Стрейзанд, гурт Imagine Dragons та багато інших.

Нагадаємо, нещодавно актор Міша Коллінз закликав своїх фанів допомагати Україні у відбудові. Артист також показував, як це можна зробити завдяки комп'ютерній грі, під час проходження якої потрібно досліджувати соляні шахти Соледара.

Серед підозрюваних - начальник жертви: У Польщі з особливою жорстокістю вбили українця

четвер, 16 травень 2024, 19:14

У Польщі з особливою жорстокістю вбили 48-річного українця. Затримано трьох громадян Польщі, серед яких начальник і колега вбитого. Про це повідомляє Wiadomosci з посиланням на місцеву прокуратуру, передають Патріоти України. Убивство сталося в Рокічин...

Україна буде жити з дефіцитом електрики наступні два роки: Експерт дав невтішний прогноз

четвер, 16 травень 2024, 18:50

Навіть якщо усунути певні пошкодження генерації, то наступні два роки українці житимуть з дефіцитом електроенергії. Таку думку висловив директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко під час брифінгу. Так, він заявив, що в Україні наявний ві...