Довелося зашивати трахею: 3-річний хлопчик з Луцька потрапив до реанімації після візиту до стоматолога

В Києві медикам довелося рятувати 3-річного хлопчика з Луцька, який ледь не вмер після відвідин стоматолога. Про це повідомили в лікарні "Охматдит", передають Патріоти України.

Зазначається, що 3-річний Лука з мамою побували у стоматолога, який проводив лікування під наркозом з інтубацією трахеї. Вже дорогою додому після процедури, мама дитини помітила, що у сина почало боліти горло, а його шия, голова та обличчя почали сильно набрякати, дихання дитини стало утрудненим.

Хлопчика терміново доправили до місцевої лікарні. Медики провели рентгенівське обстеження та КТ і виявили накопичення повітря в середостінні, під шкірою голови, шиї, грудної клітки. Це свідчило про порушену цілісність дихальних шляхів у хлопчика.

Тому вже наступного дня Лука був терміново доставлений до "Охматдиту". Його привезли туди у критичному стані. У той же день була проведена термінова операція. Медики зашили та відновили цілісність трахеї. Під час операції спеціалісти використовували бронхоскопію для контролю якості швів та забезпечення надійності з'єднань.

Через 48 годин після операції Луку перевели на самостійне дихання. На третій день після втручання хлопчик був переведений з реанімації у відділення, а вже через 11 днів виписаний додому.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...