Довго думали? Окупанти скинули на Чернігівщині агітки часів Другої чеченської війни (фото)

Російські окупанти притягли на війну в Україну старі агітки ще з часів війни у Чечні. Один із таких агітаційних снарядів впав у Чернігівській області. Про це розповів український блогер Антон Птушкін. На своїй сторінці на Facebook у суботу, 30 квітня, він показав відповідне фото, передають Патріоти України.

"Громадяни Чеченської Республіки!" Так починається листівка з агітаційного снаряда (червона штука на фоні), яким російська армія стріляла по Чернігову та його околицях. Я не знаю, як снаряди часів Другої чеченської війни опинилися в Україні, але рекомендую почитати текст. Це сюр якийсь", – написав Пушкін.

На оприлюдненому ним фото видно сам снаряд, а також листівку, в якій Командування об'єднаного угруповання російських військ звертається до жителів Чечні.

"Вас намагаються втягнути в збройне протистояння з федеральними військами. Вас намагаються змусити захищати чужі вам інтереси: інтереси місцевих грошових магнатів, керівників терористів, грабіжників і вбивць, політичних авантюристів усіх мастей.

Басаєв, Хаттаб, Удутов та низка інших заробляють брудні гроші на вашій крові. Їхні дні пораховані. Багато хто з них уже втік із Чечні, не чекаючи справедливої відплати", – йдеться в агітці росіян.

Депортації не буде? Одна з країн Європейського Союзу пообіцяла не висилати українців з недійсними паспортами

субота, 27 квітень 2024, 7:54

У Німеччині тимчасова посвідка на проживання для українців може бути отримана навіть без дійсного паспорта. Однак вона може бути видана лише за умови ідентифікації особи. Про це розповів представник Сенату Берліну у відповіді на запит DW, передають Пат...

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...