Довго хворів: Помер відомий український поет

Микола Петренко став автором більше 100 книг у різних жанрах – від дитячої поезії до п'єс, віршів для пісень і лібрето музичних вистав.

Помер відомий український поет Микола Петренко. Творець помер у Львові на 94-му році життя. Про це повідомляє місцеве видання "Твой город", передають Патріоти України.

Причиною смерті поета стала затяжна хвороба, через яку він проходив тривалий курс реабілітації. Нещодавно у світ вийшла його нова книга, офіційну автограф-сесію було заплановано якраз після курсу лікування. Також планувався ювілейний концерт на твори Петренка і літературний вечір, присвячений його 95-річчю.

До речі, Микола Петренко народився 6 листопада 1925 року в містечку Лохвиця на Полтавщині. Під час Другої світової війни його вивезли на примусові роботи до німецького концтабору, після її закінчення кілька років ще відпрацював у трудовій армії.

Петренко працював на Львівському телебаченні, був власним кореспондентом "Літературної України". Він став автором більше 100 книг у різних жанрах – від дитячої поезії до п'єс, віршів для пісень і лібрето музичних вистав. Одним з останніх творінь Петренка став збірник віршів "Адамові Брати".

Дружина Сенцова очолила український офіс Amnesty International

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:32

Юристка та громадська активістка Вероніка Вельч, яка родом з Франківська, очолила український офіс міжнародної організації Amnesty International. Про це Вероніка Вельч повідомила у фейсбук, передають Патріоти України. "Долучаюсь до міжнародного правоза...

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...