Довгих і щасливих років, місто Лева! Столиця Галичини святкує день народження (фотофакти)

На свято завітав і сам "Король Лев" з дружиною, верхи на конях. До загальноміської ходи долучились близько 3 тисяч осіб. Це учасники різноманітних творчих колективів, а також містяни на ретро-автомобілях, ретро-велосипедах та мопедах.

Святкова хода до Дня міста у Львові

Львів святкує 763-річчя з дня заснування. Столиця Галичини вже перетворилася на справжню ретро-казку - центром міста пройшла традиційна велика театралізована хода. Цього року її учасники відтворили історичну ретроспективу з королівських часів до теперішніх днів, зазначають Патріоти України.

Очолили святкову ходу Король Лев із королевою Констанцією у супроводі лицарів. Також до неї долучилися містяни на ретро-автомобілях, актори міських театрів, народні мистецькі колективи, колективи-гості з Польщі, Чехії, Словаччини та інших країн, представники спортивних організацій міста, лівів’яни та гості міста.

"Це дуже особливий день, тому що ми сьогодні трішки поринули в історію – ми пішли в стиль ретро, згадали ті часи, коли Львів був славний як завжди, мав особливості, коли українці активно розвивалися – "Просвіта", товариство української мови, "Пласт", тоді митрополит Шептицький дуже багато добрих справ робив і надихав. Власне, цей Львів тоді мав свою особливість – українці були в меншості, але так активно й багато працювали, що робили славу нашого українського Львова", – наголосив мер міста Андрій Садовий.

За його словами, після того, як у Львові провели Чемпіонат Європи з футболу у 2012 році, тепер місто поставило перед собою нову мету – приймати зимові олімпійські ігри у 2030 році.


Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...