Доводить правоту Ейнштейна: Телескоп Hubble зняв "розплавлене кільце" в космосі (фото)

Космічний телескоп агентства NASA Hubble зробив знімок, на якому зобразив "розплавлене кільце", яке огинає край галактики. Про це повідомляє Express, передають Патріоти України.

Було відмічено, що далека галактика згинається навколо гігантської зірки, яку NASA описує як "розплавлене кільце", інакше відоме як кільце вченого Альберта Ейнштейна.

В агентстві зазначили, що це "дуже рідкісне явище". Але Hubble вдалося сфотографувати об'єкт, що отримав назву GAL-CLUS-022058s. За даними NASA, це викликано явищем, відомим як гравітаційне лінзування.

"Якщо об'єкт в космосі досить масивний, наприклад Сонце, його гравітаційне поле буде настільки інтенсивним, що його маса може спотворити тканину простору - простір-час - і викликати викривлення світла. Він працює так само, як, наприклад, збільшувальне скло, яке відхиляє світло через лінзу, змушуючи об'єкт здаватися ближчим", - йдеться в повідомленні.

Гравітаційне лінзування було вперше описано Альбертом Ейнштейном в його загальній теорії відносності.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...