Доводиться рити захисні рови: Українську станцію в Антарктиді “оточують” пінгвіни (відео)

Колонія пінгвінів, яка оселилася поблизу української станції "Академік Вернадський" в Антарктиді, стала такою великою, що науковцям доводиться рити рови в снігу, щоб пінгвіни не могли її оточити. Відео з таким повідомленням опублікував сисадмін 27-ї Української антарктичної експедиції Володимир Хомко, передають Патріоти України.

На опублікованих кадрах полярник показує на велике скупчення пінгвінів поблизу станції та демонструє рів, завглибшки три метри.

“Звичайно, це жарт, і полярники не збираються оборонятися від навали пінгвінів”, - уточнили учасники експедиції в дописі.

Про те, чому вони викопали рів і чи справді популяція пінгвінів біля нашої станції суттєво зросла за останні роки, обіцяють розповісти згодом. “Поки не турбуйтеся: в Антарктиді, найбільш мирному континенті на планеті, все спокійно Чого бажаємо й усій Україні в ці святкові дні”, - завершили допис українські поялрники.

Треба закрити небо: Німеччина закликала США надати Україні ще одну систему Patriot, - Bloomberg

вівторок, 23 квітень 2024, 18:30

Уряд Німеччини наполягає на тому, щоб США поставили Україні ще хоча б одну протиракетну систему Patriot, щоб допомогти закрити пролом у системі ППО. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Цього тижня Німеччина також продовжить чинити ...

Чоловіки чи жінки? Вчені з'ясували, хто кращі лікарі

вівторок, 23 квітень 2024, 18:22

Науковці виявили, що жінки кращі лікарки за чоловіків. Про це пише Metro, передають Патріоти України. Нове дослідження показало, що пацієнти мають менше шансів померти, коли їхнім лікарем є жінка – причому ризик для пацієнток ще нижчий. Пацієнти також ...