"Дожилися, на п'ятому році війни": У Черкасах розгорівся скандал через любов шкільної вчительки до радянських пісень

Учитель розповіла 10-річним дітям, що Радянський Союз, а точніше Росія, звільнила Україну від загарбників та показала їм кліп із Путіним.

У Черкасах школярів змусили співати радянські пісні. Ілюстрація: Факти.

У Черкасах в Першій міській гімназії розгорівся скандал. Учитель музики на своєму уроці змусила учнів співати пісні радянських часів, такі як «Катюша», «Синий платочек» і «Вставай страна огромная», передають Патріоти України.

Ініціатива викладачки сподобалася не всім, тим більше що за піснями пішла демонстрація кліпу з російським президентом і переказ популярних міфів кремлівської пропаганди. «Щоб матеріал запам'ятався краще, по-російськи учитель розповідає 10-річним дітям, що Радянський Союз, а точніше Росія, звільнила Україну від загарбників (а то подейкують, що американці також для перемоги багато зробили). Не налазить на голову», - поділився враженнями від альтернативного уроку музики житель Черкас Євген Іванцов в Facebook.

Директор департаменту освіти міськради Черкас Сергій Воронов натякнув, що реакція міської влади була б оперативніше, якби ті, хто скаржиться, надали відеодокази порушень з боку вчителя. Проте розслідування з'ясувало, що подібний урок дійсно мав місце.
«Сьогодні всі факти, викладені у зверненні, ретельно перевіряються спеціально створеною комісією. На даний момент всі факти підтверджуються. Розраховую на звільнення», - заявив представник департаменту освіти.

Користувачі соцмережі погодилися, що викладач, дійсно, вибрала вкрай дивний спосіб донесення матеріалу.
«Дожилися, на п'ятому році війни»;
«Дітям показували, як патріотичною класикою насолоджується Путін!!! Інших записів, очевидно, немає»;
"Нісенітниця якась. Скільки провчилася в цій школі і дочка старша теж, вперше про таке чую», - обурюються користувачі.

"Мы помним… С Днем Победы!": Найкращий ліцей Києва очолила директорка з сумнівною репутацією (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 12:43

Київськиц ліцей "Престиж" очолила прихильниця "руського міра". На претензії щодо директорки у відділі освіти належно не відреагували. Про це пишуть батьки учнів ліцею у соцмережах, передають Патріоти України. Промоніторивши соцмережі, батьки учнів ліце...

Стався епілептичний напад: На Закарпатті мобілізований помер дорогою до навчального центру

вівторок, 23 квітень 2024, 12:14

У Закарпатській області військовозобов'язаний помер дорогою до навчального центру через епілептичний напад. Про це повідомив Закарпатський ОТЦК та СП у Facebook, передають Патріоти України. «Висловлюємо співчуття родині та близьким. Сталась трагедія. П...