Драма на Прикарпатті: Двоє братів пішли воювати за Україну, а третій ухилився від мобілізації і отримав вирок

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області визнав винним волонтера громадської організації «Народна сила» в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації і призначив рік пробаційного нагляду. Про це повідомляє «Главком» із посиланням на дані судового реєстру, передають Патріоти України.

За матеріалами справи, 19 березня цього року обвинувачений пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його здоровим та придатним до військової служби. Того ж дня працівник ТЦК вручив військовозобов’язаному «бойову» повістку для відправлення до Збройних сил. Однак чоловік без поважних причин проігнорував виклик. Це стало підставою для відкриття кримінального провадження за статею «Ухилення від мобілізації».

У суді обвинувачений повністю визнав вину, у вчиненому розкаявся, просив суворо не карати. Додав, що має двох рідних братів, які нині воюють на сході України. Також повідомив, що сам є волонтером.

Захисник військовозобов’язаного теж акцентував увагу суду на тому, що двоє братів підзахисного перебувають на фронті. Адвокат зауважив, що його клієнт є волонтером, щиро розкаюється та активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення. Тому просив призначити покарання, не пов’язане з позбавленням волі у вигляді пробаційного нагляду.

У суді прокурор замовив слово за обвинуваченого: вважав, що покарання у вигляді року пробаційного нагляду, буде достатнім.

Зі свого боку Феміда, пишучи вирок, також врахувала характеристику обвинуваченого і той факт, що його двоє рідних братів перебувають у лавах ЗСУ. І дійшла висновків: «…призначення мінімального покарання в межах санкції статті 336 Кримінального кодексу (три роки позбавлення волі, – «Главком») в цьому випадку є недоцільним».

Згідно з вироком, обвинувачений отримав рік пробаційного нагляду. Це означає, що чоловік повинен періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну свого місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Чи захищені персональні дані? В "Укрпошті" пояснили нюанси розсилання повісток

четвер, 10 жовтень 2024, 22:40

В Україні триває мобілізація, і нещодавно "Укрпошта" почала розсилати повістки військовозобов’язаним. Громадяни, зокрема мешканці Чернігова, отримують сповіщення, в яких їм пропонується звернутися до найближчого відділення пошти для отримання повістки ...

Їздила в Крим та публікувала фото матрьошки: Вища рада правосуддя звільнила суддю з Києва

четвер, 10 жовтень 2024, 21:30

Вища рада правосуддя ухвалила рішення звільнити суддю Господарського суду Києва Інну Отрош, визнавши її такою, що не відповідає обійманій посаді. Про це у четвер, 10 жовтня, повідомила пресслужба ВРП, передають Патріоти України. Рішення підтримали 11 ч...