Древні люди часу не гаяли: Археологи виявили "пастку" для мамонтів, якій 14 тис. років - знахідка вражає (фото)

Групі археологів вдалося відшукати "пастку" для мамонтів. Найбільше експертів здивував не сам пристрій, а його вік. Про це повідомляє The Daily Beast, передають Патріоти України.

Йдеться про "першу в світі пастку для мамонта". Її вдалося відшукати в Мексиці. Група дослідників натрапила на скарб із 800 кісток принаймні 14 мамонтів. Кістки були виявили в Тультепеке, неподалік від того місця, де уряд Мексики планує побудувати новий аеропорт.

За словами фахівців, це найбільша знахідка такого роду з коли-небудь зроблених. Всі ці мамонти були вбиті пасткою, яка була встановлена в Мексиці. Вік пастки - 14 тисяч років.

Саму пастку ще належить вивчити, так як принцип її роботи залишається незрозумілим. Археологів вразив масштаб пастки, адже для того, щоб вбити 14 великих мамонтів, потрібно було зробити щось дуже ефективне і неймовірно потужне. За словами дослідників, в районі, де були знайдені залишки, проживало не менше п'яти стад мамонтів.

Зараз експерти вивчають не тільки пастку, але і знайдені кістки тварин. Вони хочуть перевірити їх в лабораторії і з'ясувати, скільки років було мамонтам, і як вони виживали.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....