Древні люди не були примітивними: В Англії археологи виявили мегаполіс кам'яного віку (фото)

Археологи натрапили на древній мегаполіс, який доводить, що люди тих часів не були примітивними, повідомляють Патріоти України із посиланням на іноземні ЗМІ.

На мегаполіс археологи наткнулися в Дорсеті (графство у Великобританії). Знайдені пагорби свідчать про те, що люди епохи неоліту володіли будівельними навичками.

На півдні Англії розташовані п'ять мега-хенджей, в тому числі хендж на місці Маунт-Плезант недалеко від Дорсета. Його звели ще до Стоунхеджа і він складається з великого кола, вибудуваного з величезних каменів. У центрі знаходиться дерев'яна будівля, де люди, ймовірно, здійснювали релігійні ритуали.

Історики і археологи стверджують, що цей мегаполіс зводили в поспіху, а його будівництво завершили за пару десятиліть. За розміром Маунт-Плезант відповідає дев'яти футбольним полям і входить в число п'яти мегаполісів, включаючи Даррінгтон-Воллс і Ейвбері в Уілтширі.

"Будівництво Маунт-Плезант зажадало б величезної кількості людей, викопуючих величезні канави за допомогою простих інструментів, таких як кирки з рогів. Це було в самому кінці кам'яного віку, незадовго до того, як з континенту прийшли люди з металевими виробами, новими типами кераміки, новими стилями поховання і так далі", - раніше стверджувала Сьюзан Гріні зі Школи історії, археології та релігії Кардіфського університету.

Недавнє дослідження було проведено за допомогою радіовуглецевого аналізу, за його результатами вчені дійшли висновку, що цей древній мегаполіс був побудований в 26 столітті до нашої ери, і його можна сміливо вважати "бумом кам'яного віку".

На Львівщині чоловік заявив, що ТЦК "викрали його дорогою на роботу" і дали повістку: Яке рішення ухвалив суд

четвер, 2 травень 2024, 10:47

У Львівській області до іспитового терміну засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що його нібито "викрали дорогою на роботу і змусили підписати документи". Про це йдеться у вироку Жовківського рай...

Що робити, якщо затоплюють сусіди? Юристка озвучила алгоритм дій

четвер, 2 травень 2024, 10:44

Ситуація, коли заливають сусіди, або комунікації будинку вийшли з ладу, може статися з кожним. Як не розгубитися і діяти правильно, потрапивши у непередбачувані обставини? Що робити в таких ситуаціях і як добитися відшкодування грошей за збитки, "РБК-У...