Друга хвиля близько: Україна побила новий антирекорд з коронавірусу - майже 1 600 випадків за добу

За минулу добу в Україні зафіксували 1 592 нових випадки коронавірусу. Про це на своєму сайті повідомляє Рада національної безпеки і оборони (РНБО), передають Патріоти України.

Всього в країні 86 140 випадків коронавірусу, померли 1 992 людини (+22 за добу), одужали 45 686.

Що кажуть у МОЗ

Глава МОЗ Максим Степанов заявив в інтерв'ю "НВ", що в Україні повним ходом йде підготовка до другої хвилі коронавірусу, яка очікується вже восени, а конкретніше - в жовтні. За його словами, відомство продовжує закуповувати засоби індивідуального захисту.

"У порівнянні з травнем і початком червня вдвічі збільшилася кількість хворих людей. Ми, звичайно, готуємося до ще більш потужного навантаження на медсистему. Ми не можемо допустити ситуації, яка була в Італії або Іспанії", - зазначив міністр.

Він додав, що на сьогодні Україна набагато краще готова до зростання захворюваності з точки зору фахівців, які лікують COVID-19, національні протоколи лікування були вдосконалені кілька разів.

"З 15 березня по 1 серпня ми збільшили кількість апаратів штучної вентиляції легенів на більш ніж 800 штук. Цього достатньо (для всієї країни - ред.). Це нові апарати експертного класу або першого класу", - запевнив міністр.

"Немає чим за газ та світ заплатити": Народний артист розповів, яку пенсію отримують легендарні українські співаки

середа, 24 квітень 2024, 19:41

Відомий співак, композитор та народний артист України Іван Попович заявив, що має пенсію 5 тис. грн в місяць. Також він розповів про тяжку долю багатьох українських зірок після завершення кар'єри, передають Патріоти України. Попович повідомив, що пенсі...

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...