Другий локдаун у столиці: Що працюватиме і що дозволено у Києві відсьогодні на найближчі три тижні

Локдаун у Києві, який запровадила влада столиці, триватиме з 20 березня до 9 квітня включно. Обмеження цієї весни будуть м'якшими, ніж торік у березні-квітні коли почалась пандемія коронавірусу, зазначають Патріоти України.

За словами мера Києва Віталія Кличка, метро та інший громадський транспорт працюватимуть у звичайному режимі. Проте дотримання дистанції та маскового режиму триває досі. Укрзалізниця поки що не обмежує рух потягів через Київ.

Заклади громадського харчування, кафе, ресторани, їдальні, працюватимуть лише "на винос". Продуктові магазини, аптеки, зоомагазини, магазини з продажу засобів гігієни та побутової хімії також будуть відкриті.

Автозаправочні станції працюватимуть без кафе та за дотриманням карантинних норм.

Перукарні та салони краси будуть відкриті до відвідування лише за попередним записом. Так само працюватимуть спортивні зали та фітнес-центри.

Дитячі садки також будуть відкриті. Однак навчальний процес у школах Києва буде проходити дистанційно.

Банки та пошти працюватимуть у звичайному режимі. Приватні та державні установи ймовірніше перейдуть на ремоут. Прогулянки в парках та інших місцях дозволені за дотриманням карантинних норм.


Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...