Другий після Тутанхамона фараон віддав свій "посаг" загробному світу: Єгиптологи вражені найбільшим скарбом, знайденим у третьому тисятиріччі

Єгипетські археологи виявили стародавню скарбницю з 75 дерев'яними і бронзовими статуями і п'ятьма муміями лева, прикрашеними ієрогліфами.

У Єгипті знайшли величезний тайник одного з фараонів зі скарбами, повідомляють Патріоти України із посиланням на доповідь інституту древньої археології в Каїрі.

Це перша велика знахідка в ХХІ столітті такого масштабу, вважають історики. Єгипетські археологи виявили стародавню скарбницю з 75 дерев'яними і бронзовими статуями і п'ятьма муміями лева, прикрашеними ієрогліфами. Артефакти були знайдені в некрополі в Саккарі.

Дослідники також розкопали муміфікованих кішок, кобр, крокодилів і скарабеїв. Статуї зображують священного бика Апіса, мангустів, ібісів, соколів, давньоєгипетського бога Анубіса в вигляді шакала, бога світу мертвих Осіріса і богині війни Сехмет. Артефакти були виготовлені під час правління 26-ї династії фараонів, в VII столітті до нашої ери.
Скарбниця розташовувалася біля підніжжя храму богині любові і родючості Баст, чиєю священною твариною є кішка. Раніше, в жовтні, міністерство у справах старожитностей Єгипту оголосило, що в ході археологічних розкопок в південній частині міста Луксор були знайдені 20 дерев'яних саркофагів, в яких, швидше за все, знаходяться мумії. Труни, прикрашені написами і кольоровими зображеннями, перебували в некрополі Асасіф, серед руїн стародавнього міста Західні Фіви.

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...