Друкували для росіян фейкові паспорти України та ЄС: СБУ ліквідувала підпільну типографію (фото)

Служба безпеки України ліквідувала підпільну типографію, яка виготовляла фальшиві паспорти для “легалізації” росіян в Україні та ЄС. Про це повідомили в пресслужбі СБУ, передають Патріоти України.

Правоохоронці в декількох областях нашої держави викрили організатора та трьох його спільників. Вони пропонували клієнтам фальшиві паспорти, водійські посвідчення, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів і державні акти права власності на землю.

“Серед клієнтів були громадяни рф, які на підставі фейкових документів намагалися “легалізуватися” в Україні або виїхати до Євросоюзу. Вартість підробки залежала від складності документа і терміновості його виготовлення. Наприклад, за одну фейкову ID-картку громадянина України ділки просили 1,1 тисяч доларів, а фейкове посвідчення водія продавали за 600 доларів”, - розповіли в СБУ.

Водночас щомісяця підозрювані виконували понад 100 “замовлень”. Займалися вони і виготовленням фейкових висновків медкомісій щодо непридатності до військової служби за станом здоров’я. Така послуга ділки коштувала від п’яти до 10 тисяч доларів.

“Під час більше 150 обшуків у підпільному “цеху”, а також за адресами проживання і роботи фігурантів у Київській, Рівненській, Харківській, Одеській і Закарпатській областях виявлено: бланки фальшивих документів, обладнання для виготовлення підробок та нанесення на них голографічних захисних елементів, печатки і штампи, які використовували у незаконній діяльності. Наразі організатору схеми, його “кур’єру” з Бучі, а також двом спільникам з Рівного і Харкова повідомлено про підозру. Двоє із вищевказаних фігурантів уже перебувають під вартою. Також планується повідомлення про підозру ще одному учаснику схеми із Рівного і нотаріусу з Харкова”, - зазначили в СБУ.

Зловмисникам загрожує до 12 років в’язниці.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...