Дружня допомога: Українські літаки прибули до Туреччини гасити лісові пожежі, що нищать курортне узбережжя країни

Українські літаки прибули до Туреччини г…

Два літаки Ан-32П з 14 рятувальниками на борту злетіли з Одеси і приземлилися в турецькому аеропорту "Газіпаша Аланія", повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ДСНС.

"30 Липня два пожежні літаки ДСНС України вилетіли до Туреччини для гасіння вогнищ лісових пожеж, що виникли 28 липня поблизу міста Манавгат (провінція Анталія) і поширилися на територію провінцій Стамбул, Кайсері, Коджаелі, Адана, Стамбул і Ізмір", – йдеться в повідомленні.

На допомогу турецьким пожежникам Україна направила два літаки Ан-32П з групою забезпечення.

"Екіпажі цих машин – досвідчені фахівці, які вже мають досвід роботи в гірських районах і залучалися раніше до ліквідації масштабних пожеж в Чорногорії, в Ізраїлі та Грузії", – зазначили рятувальники.

Відзначається, що літаки вилетіли з Одеси 15:08 і о 17:53 приземлилися в аеропорту "Газіпаша Аланія".

За даними ДСНС, всього до гасіння лісових пожеж у Туреччині, які ускладнює сильний вітер та спекотна погода, залучено понад 4 тисячі осіб, 457 одиниць техніки та 35 повітряних суден.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...