Дружина скаржилася на одноманітні краєвиди з вікна: 72-річний чоловік самотужки побудував будинок, який обертається (фото)

У Боснії 72-річний Воїн Кусіч спроєктував і побудував будинок, який обертається навколо своєї осі. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України.

Чоловік зізнався, що побудував такий будинок спеціально для своєї дружини, яка постійно скаржилася на одноманітні краєвиди з вікна. З вікон будинку видно то поле, то річку і ліс. "Будинок може зробити повне коло навколо своєї осі за 24 години на найменшій швидкості, а на найбільшій — за 22 секунди", — розповів Кусіч.

Архітектор-самоучка сказав, що його надихнули сербсько-американські винахідники Нікола Тесла та Михайло Пупін. На будівництво чоловік потратив шість років. За це час він встиг пережити серцевий напад. Кусіч у лікарні просив медиків продовжити його життя хоча б на рік: тому що цей проєкт він тримав у своїй голові, і за нього це не зробив би ніхто.

За його словами, будинок більш стійкий до землетрусів, ніж нерухомі будинки. Дружина Кусіча не захотіла говорити з журналістами.

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...