Друзі розповіли про погрози поліцейських: Київського волонтера знайшли мертвим у власній квартирі

Приятелі та колеги Олексія Кучапіна не вірять у його "природну смерть" та назвали кілька причин того, що сталося.
Олексій Кучапін. Фото: соцмережі.

Друзі керівника громадської організації "Будинок милосердя" Олексія Кучапіна, якого знайшли в Києві мертвим, заявили, що не вірять у природні причини його смерті. Фотокореспондент Forbes Ukraine Олександр Чекменьов у Facebook написав, що у нього немає сумнівів у вбивстві Кучапіна. Він не повірив у "природну смерть", повідомляють Патріоти України.

"В Олексія 2 тижні тому народилася дочка і він був глибоко вірячою людиною, яких рідко зустрінеш у житті. Я працював із ним майже три роки, людина честі і непохитної віри в Господа, зрадити якого він не міг. Зараз справу закриють, спишуть на "природну смерть", їм так простіше. У мене немає сумнівів, що його вбили", – написав Чекменьов.

Також протоієрей Захарія Керстюк у Facebook заявив, що загрози "вокзальних" ліквідувати тих, хто годував бездомних, стали реальністю. "Вони стримали своє слово, і почали потихеньку прибирати тих, хто (на їхню думку) дестабілізував обстановку всередині утримуваних у рабстві ними людей.

На наше запитання, що такого в тому, що ми годуємо бездомних, вони часто відповідали, що бездомні бачать в нас надію, і неохоче виконують їхні "накази" жебракувати по метро/електричках і т.ін. А ще вони часто клялися, що зроблять усе, щоб ми більше ніколи не з'являлися в звичних місцях проживання бездомних, і зроблять це так, що люди вважатимуть це або природною смертю, або помстою бездомних за відмову у допомозі!" – написав Керстюк.

Він згадав випадок, коли особисто до нього на вокзалі підійшов поліцейський із погрозами. "Він сказав, що якщо ми не перестанемо ходити на вокзал, то він зробить так, що до мене зі спини підійде бездомний, заріже мене ножем, а вони подадуть суспільству це як побутовий конфлікт, мовляв, я відмовив йому в допомозі – і той помстився", – розповів протоієрей.

Він зазначив, що тільки після звернення до заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка і його втручання погрози волонтерам припинилися. "Ми просто допомагали тим, хто в цій країні був не потрібен нікому... А нас за це вбивають! Прости нас, братику, прости, ти врятував стількох знедолених, а ми не змогли тебе захистити", – написав Керстюк.

Друзі не повірили в природну смерть Кучапіна

Волонтери розповіли, що їм погрожували

Друзі шкодують, що не змогли захистити Кучапіна


Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...