Дубілету в підмогу: У Держстаті придумали, як переписати українців на окупованих територіях

Глава Державної служби статистики України Ігор Вернер запевняє, що перепис за допомогою супутникових знімків вже здійснювали в Афганістані.

Ігор Вернер. Фото: delo.ua.

Кількість населення на території тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей, а також в Криму хочуть порахувати за допомогою супутникових знімків. Методика включає в себе порівняння з даними пілотних переписів населення. Про це повідомив глава Державної служби статистики України Ігор Вернер, передають Патріоти України.

"Ми будемо зустрічатися з експертами ООН. В основному по нинішній нашій роботі, а саме по оцінці населення України. Але, зокрема, у цих експертів є дуже великий досвід перепису в державах, у яких всередині збройний конфлікт. Зокрема, наприклад, Афаганістан. Там була використана методика, під час якої аналізувалися супутникові знімки, а також порівнювалися з результатами пілотних переписів. Це досить складна методологія, але вона на великих обсягах і територіях досить точна", – розповів Вернер.

За його словами, у такого підходу є проблеми "внизу", коли експерти і статистичні служби почнуть спускатися до кожного населеного пункту. Там точність дослідження буде знижуватися. "Але методологія така існує і ми вже зараз ведемо переговори з UNFPA (United Nations Population Fund, Фонд ООН в області народонаселення - прим.), щоб вони допомогли нам на початку цієї роботи з оцінки чисельності на тимчасово окупованих територіях", -– зазначив глава Держстату.

В Україні запустять кешбек за купівлю українських товарів, але всі операції будуть "під ковпаком": Що треба знати

четвер, 2 травень 2024, 6:30

Анонсована держпрограма "Купуй українське", в рамках якої люди отримуватимуть кешбек за купівлю деяких видів вітчизняної продукції та послуг, дозволить державі стежити за транзакціями громадян. Справа в тому, що користувач для отримання кешбеку повинен...

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...