"Дует до злочину готувався заздалегідь": У Києві рибалку по-звірячому вбили за машину (фото, відео)

У Києві поліція затримала двох молодих хлопців, яких запідозрили у вбивстві рибалки для того, аби заволодіти його авто і погасити кредити. Про це написала прес-служба поліції Києва на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

До правоохоронців звернулася мешканка Голосіївського району із повідомленням про те, що нещодавно її 44-річний чоловік поїхав на авто на риболовлю та не повернувся, а його телефон вимкнений.

Було розпочато розшуки, під час яких оперативники переглянули камери відеоспостереження та знайшли "Опель", на якому зник чоловік. Правоохоронці встановили, що машина була на території Київської області. Проте, коли дружині загиблого показали фото іномарки, вона заперечила, що за кермом перебував її чоловік.

Тоді правоохоронці встановили особу водія та опитали його. Він сказав, що "Опель" купив кілька днів тому у товариша за $1800. Авто вилучили, оперативники розшукали чоловіка, який продав транспортий засіб. У результаті правоохоронці вийшли на слід двох молодиків, яких запідозрили не тільки у продажу іномарки, а й причетності до зникнення власника машини.

"Нам стало відомо, що цей дует до злочину готувався заздалегідь і навіть розподілив ролі. Обравши безлюдне місце, побачили самотнього рибалку, а біля нього – автівку. Спочатку вони вдарили його ножем у спину й шию, затягнули у воду і втопили. Потім перенесли тіло у його ж мікроавтобус і вивезли на пустир, де закопали в ямі, яку заздалегідь підготували. Отриману від продажу валюту обміняли у ломбарді та на ці гроші погасили свої кредити", – розповів начальник ГУ НП м. Києва Андрій Крищенко.

Правоохоронці затримали підозрюваних у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ними виявились уродженець Луганщини 1999 року народження та киянин 1996 року народження. Під час затримання у них вилучили частину грошей, лопату та інші речові докази, які направили на експертизу.

Зазначається, що кримінальні провадження розслідуються за частиною другою статті 115 (Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та частиною третьою статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Слідчі готують повідомлення затриманим про підозри, а також матеріали до суду для обрання запобіжного заходу.

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...