"Думав, що мені знесло пів обличчя": Український актор розповів, як зазнав важкого поранення у боях за Соледар (відео)

Дмитро Лінартович до 1 січня 2023 року воював під Бахмутом, а потім його направили в Соледар. 10 січня під час доправлення боєкомплекту побратимам він зазнав тяжкої контузії та осколкового поранення. В інтерв'ю "Українському свідку" Дмитро в деталях розповів, як це було.

"Контузія прилетіла через отвір в БТРі. Я думав, що мені знесло пів обличчя. Наче ядро врізалося в скроню", – розповів Лінартович.

Також Дмитро описав поточну ситуацію в Соледарі.

"В місті складна ситуація, ординців багато, вони оточують. Але наші воїни мужньо боронять нашу землю – і навіть контрнаступають", – повідомив український захисник.

Повномасштабне вторгнення актор зустрів у ТрО, захищаючи Київ. Після зачищення столиці пішов служити у ДШВ, попередньо пройшовши відповідні курси.

Здобувши статус десантника, потрапив на Херсонський напрямок. Після Херсонського – на Донецький, до Бахмуту.

"Найтяжче – це коли відбуваються безперервні обстріли. Але ресурси у ворога зменшуються. А ще є холод, він пригальмовує всі процеси. Не лише для нас, а й для ординця", – зізнається Дмитро.

Дмитро також пише воєнні пісні, які викладає на YouTube-каналі.

Після поранення Лінартович не бачить на одне око. Зараз він перебуває в госпіталі на реабілітації.


Фото: uw.media

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...