"Думав, що це дно, але знизу постукали": Фаріон обізвала бійців "Азову" "кацапами" через мову, в мережі обурені (відео)

Українська мовознавиця, докторка філологічних наук, народна депутатка 7-го скликання Ірина Фаріон заявила, що "не може назвати" українцями воїнів знаменитого полку "Азов", які не говорять українською мовою. За її словами, захисники нібито мають назвати себе "руськими". Такі слова обурили суспільство, передають Патріоти України.

Заяву на адресу "азовців" Фаріон озвучила під час інтерв'ю журналістці Яніні Соколовій. Зокрема, вона сказала, що "категорично не приймає" те, що частина військових полку спілкуються російською мовою.

"Я категорично цього не приймаю. У мене запитання до них: що вам, хлопці, заважає, коли ви такі моцні? І ви дуже розумні. Що вам заважає виконувати 29 статтю закону про Збройні сили України. Ви, хлопці, знаєте, що таке дисципліна в армії? Якщо в армії немає дисципліни, то немає армії, це зброд тоді", – оголосила Фаріон.

А на слова журналістки про те, що "азовців" не можна назвати "кацапами", вона заявила: "Я не можу назвати їх українцями. Якщо вони не говорять українською мовою – то нехай себе назвуть "руськими". Чому вони такі очманілі? Якщо вони такі великі патріоти – покажіть свій патріотизм".

Такі фрази від екснардепки обурили українців. У мережі вони пишуть, що Фаріон пробила чергове дно. Крім того, її назвали агенткою КДБ і навіть психічно нездоровою.

"Я мав надію, що це вже дно, але знизу постукали", "Мова важлива, але Фаріон ї**нута", "Вона працює на рашку. Адже тільки х**лу на руку ця мовна с*альня", "А діти її де? Усі збігли", "Навіщо взагалі цю психічно хвору Фаріон тягають по різних каналах?", "Агентура КГБ-ФСБ", "Фаріон – ворог українського народу! Її треба притягнути до кримінальної відповідальності!" – зазначають у коментарях під відео.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...