Душив, цілував, вигадував покарання-збочення: Підопічні вчителя малювання з Вінниці розповіли, як той розбещував дітей

Батьки гадали, що з їхніми донечками все гаразд... Нелюд залякував дітей: «Кому повірять, тобі чи мені?»

Днями Вінницю сколихнула жахлива історія. 55-річний вчитель малювання під прикриттям художнього гуртка понад 10 років розбещував дітей у себе вдома. Його затримали. З'ясувалося, що кількість постраждалих може бути десятки. У мережі дівчата розповідають історії, які вони пережили багато років тому: вчитель душив, цілував, торкався тіла, вигадував покарання-збочення та освідчувався в коханні. Про це пише ТСН.

«Художника» звати Олександр Шарамук-Балаганов

Він представлявся учням Шурою. На своїх сторінках у соціальних мережах розповідає, що закінчив художню школу та навчався в училищі за спеціальністю столяр.

Від 2005 року «художник» працював у Вінницькій дитячій художній школі завхозом. Однак звідти його звільнили після рішення суду, адже знущався з дівчинки, розповіла мама колишньої учениці.

«Він займається цим не 10 років, а набагато більше. Років 10 тому йому суд заборонив працювати в художній школі. Тому він займався вдома. Я тоді була свідком зі сторони дівчинки, над якою він знущався. Через пів року мені сказали, що Шурік не у в'язниці», – розповіла Діана.

Постраждала тоді, вже повнолітня Аліна каже, що вчитель ледве її не вбив. Був суд і розслідування. Чоловіка посадили, але вже через пів року випустили із в'язниці, згадує дівчина.

Пропонував безкоштовні заняття та замилював очі

Після звільнення з художньої школи чоловік оголосив про відкриття «приватної благодійної школи-студії «СтРиЖи» у себе вдома. Заняття пропонував для усіх охочих віком від чотирьох років. На своїй сторінці в мережі вчитель пише, що перший місяць навчання у нього безкоштовний, але за однієї умови: тільки для тих, хто згодиться в подальшому займатись в студії.

Дівчата, які у різні роки навчалися в чоловіка, розповідають, що він розповсюджував оголошення про свій гурток та роздавав візитівки на вулицях. Деякі батьки навіть рекомендували його іншим, бо добре замилював очі, згадує ще одна постраждала. Більшість підкупляла ціна.

«В художньому салоні в центрі Вінниці мамі дали візитку цього чоловіка. Ми разом прийшли на знайомство. Проспілкувались кілька годин. Чоловік показував свої картини, ділився життєвими історіями, навіть тим, що він розлучений і живе з матір'ю. Головною, як би я зараз сказала, «приманкою», були 10 безкоштовних занять. Тоді для моєї родини це було досить вигідно – сподобалося б, ходила б далі. А якщо ні, ми нічого не втратили», – розповіла постраждала Анастасія.

Дівчата кажуть, що «художник» давав гроші на солодощі, щоб підкупити дітей. А також передавав подарунки батькам.

«Коли зібралась йти, Шура простягнув картину для мого батька на честь його дня народження. У нього був окремий блокнот із записами днів народжень дітей, їхніх батьків і номерами телефонів», – згадує Анастасія.

Дітям було соромно та страшно

Постраждалі кажуть, що розповідати батькам про те, що відбувалося на заняттях, було соромно. Комусь страшно, бо чоловік погрожував.

«Він дивився і оцінював, наскільки дітям страшно розказати батькам. Наскільки в батьків з дітьми недовірчі стосунки. І коли розумів, що йде до того, що розкажуть, починав погрози. «Я скажу, що ти на уроках не слухаєшся», і щось типу такого: «Кому повірять, тобі чи мені?», –розповіла постраждала Тетяна.

Як викрили та затримали чоловіка

«Художника» затримали після звернення до поліції батьків постраждалої дитини. Однак, попри безліч історій про знущання чоловіка в мережі, у поліції поки є свідчення лише двох потерпілих. Враховуючи час, протягом якого затриманий вчиняв злочини, а це понад 10 років, деякі постраждалі вже повнолітні.

Громадян, які стали жертвами чоловіка, але раніше не звертались до поліції за допомогою, у поліції закликають зробити це зараз. Також просять батьків, діти яких відвідували «художній гурток», поспілкуватись з ними.

Провела 26 років свого життя як домогосподарка: Чоловіка змусили компенсувати ексдружині 88 тис. євро за хатню роботу

вівторок, 19 березень 2024, 8:54

Провінційний суд міста Понтеведра, Іспанія, нещодавно постановив, що чоловік повинен виплатити своїй колишній дружині 88 025 євро як компенсацію за її роботу домогосподаркою протягом 26 років шлюбу. Про це пише Oddity Central, передають Патріоти Україн...

Українці можуть "вибити" пенсію, яку їм не видали: Юрист порадив, як треба діяти

вівторок, 19 березень 2024, 8:46

Незважаючи на періодичні підвищення пенсій, їх сума не завжди встигає за ростом інфляції, тому для багатьох людей, які вийшли на заслужений відпочинок, кожна сотня-друга гривень має важливе значення, передають Патріоти України. Що вже говорити про ситу...