Дуже боїться українців: У Норвегії затримали екс-"вагнерівця" при спробі втекти знов до Росії, де на нього чекає покарання

У Норвегії затримали екс- вагнерівця при спробі втекти до Росії

Норвезька поліція затримала при спробі нелегального перетину кордону з РФ колишнього командира одного з відділень російської ПВК Вагнер Андрія Медведєва, який раніше втік до Норвегії і просив там притулок, затриманий норвезькою поліцією при спробі нелегального перетину кордону з РФ. Про це напередодні повідомило видання The Barents Observer.

Вказано, що чоловіка затримали вчора ввечері в селі Гренсе Якобсельв на кордоні з Росією, коли він у темряві намагався перетнути кордон і потрапити на Кольський півострів.

"Ми можемо підтвердити, що чоловіка затримано", – сказав оперативний командир поліції Фіннмарка Мартін Марум і додав, що "затримання не було драматичним".

Перетин сухопутного кордону в цій місцевості є незаконним.

Спроба перетину кордону Медведєим відбулася всього через кілька годин після того, як він зустрівся з журналістом Barents Observer в центрі міста Кіркенес. 27-річний колишній боєць Вагнера сказав, що має намір перетнути кордон і що він шукає когось, хто міг би його підвезти.

Як пише видання, "він виглядав схвильованим, але водночас спокійним і рішучим". Медведєв пояснив, що вірить у те, що незабаром його екстрадують в Україну, і що повернення до Росії є безпечнішою альтернативою.

Невдовзі після розмови йому, очевидно, вдалося дістатися до Гренсе Якобсельва, що за 50 км від Кіркенеса. У цьому місці Норвегію і Росію розділяє лише невелика річка.

При цьому незрозуміло, як Медведєв дістався до цієї місцевості, бо транспорт до прикордонної річки не ходить.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...