"Дуже боляче не від ран, а від образливого приниження": Водій маршрутки принизив двічі пораненого захисника України

Ветеран не наполягав на безкоштовному проїзді, на котре мав право, просто хотів спочатку поставити речі

Водій рейсової маршрутки у Рівненській області довів до сліз українського військового, який вже після другого поранення повертався додому з "гарячої" точки на фронті. Про це розповіла Людмила Главацька, яка стала свідком цієї ситуації, передають Патріоти України.

Інцидент трапився 26 квітня у Сарнах в маршрутці "Селець - Дубровиця - Рівне". Жінка згадує, що український військовий зайшов у транспорт з великим рюкзаком та двома пакетами. У нього були зайняті руки і він попросив водія, щоб той дозволив передати гроші за проїзд з місця, бо бійцю ЗСУ було дуже незручно.

Однак те, що сказав водій, обурило пасажирів та довело до сліз захисника України. "Ні, давай зараз, я вам не довіряю", - грубо відповів водій. Тоді військовий зняв з себе рюкзак, поставив пакети та заплатив гроші. Український захисник всю дорогу просидів на задніх сидіннях, а з його очей котилися сльози.

"Привернули увагу сльози, які бігли у захисника по щоках майже без перестанку аж до Дубровиці. Коли з ним почали розмову, він розповів що їде додому після другого поранення. Йому було тяжко крізь сльози щось говорити і розповідати, але йому було дуже боляче не від ран, а від образливого приниження. Він тільки сказав: "Як так нам не довіряти? Ми віддаємо своє життя, мої хлопці ще там в пеклі, а він нам не довіряє", - пригадала жінка.

Коли військовий виходив з маршрутки, він попросив водія, аби той ввічливіше ставився до військових, на що той одразу відповів хамовито та зверхньо. "Ти мені не тикай, бо зараз як тикну", - сказав водій маршрутки.

Як на це відреагувала влада

Начальник Рівненського обласного департаменту інфраструктури Федір Мисюра заявив, що ОВА порекомендувала перевізнику звільнити водія, який так нахабно спілкувався з українським військовим. Про це повідомляє Суспільне.

Слід зазначити, що Мисюра також перебуває у лавах ЗСУ. "Ми дійшли висновку, що цей водій безапеляційно має бути звільнений. У нього репутація не з найкращих. Перевізникам характеристика з даними та рекомендаціями не допускати його до роботи теж надана", — сказав Мисюра.

На це також відреагували у військкоматі. Речниця центру Тетяна Камерістова зазначила, що хамовитому водію вже вручили повістку. Тепер він повинен пройти медкомісію, яка визначить, чи можна його мобілізувати у ЗСУ.

Працюють партизани? Російських військових хтось спеціально труїть - у Маріуполі померло 9 осіб, у РФ - ще 5

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:45

Наразі спецслужби Росії займаються розслідуванням справи про навмисне отруєння російських військових у Маріуполі, внаслідок чого дев'ять із них померли, про що пише один із російських ресурсів, передають Патріоти України. Зокрема, співрозмовники виданн...

ВМС України поповнили ще двома бойовими одиницями флоту

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:15

ВМС України провели церемонію підняття військово-морських прапорів на катерах "Ірпінь" та "Рені", які цього року передали ВМС Естонії. Подія відбулася з нагоди включення катерів до складу національного флоту України.Про це повідомляє ВМС України. Катер...