Дуже хочуть позбутися "проблеми": Столичний суд втрапив у халепу зі справою скандальної адвокатки Монтян

Голова Шевченківського районного суду Києва Євген Мартинов добивався передачі справи української колишньої адвокатки з проросійськими поглядами Тетяни Монтян до Селидівського міського суду Донецької області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на дані судового реєстру.

На думку голови суду, столичний суд не може розглядати обвинувальний акт, оскільки злочини, інкриміновані Монтян, було вчинено на тимчасово окупованій території України, зокрема, у Донецьку. Відповідно, це вже підсудність Феміди Донеччини, наполягав очільник Шевченківського райсуду.

Однак із вказаною позицією не погодилася колегія Київського апеляційного суду. Як зазначено в обвинувальному акті, Тетяна Монтян виступала у прямих ефірах програми «Время покажет» на пропагандистському телеканалі, давала інтерв`ю російському виданню «Дипломат.РУ», а також випустила цикл програм під назвою «Монтян в эфире: И снова вечером в четверг» на youtube-каналі, в яких публічно закликала заклики до зміни меж території або державного кордону України, заперечувала збройну агресію РФ проти України і публічно закликала до підтримки рішень дій держави-агресора.

Іще обвинувачена після початку великої війни відвідувала ефіри телеканалу «Юніон», який підконтрольний терористичній «ДНР». «В обвинувальному акті відсутні будь-які вказівки на те, що інкриміновані Монятн злочини були вчинені у Донецьку, як про це йдеться у поданні голови Шевченківського районного суду Києва. Та обставина, що обвинувачена виступала на телеканалі « Юніон», підконтрольному «ДНР», не може бути розцінена як вчинення дій у певному місці, зокрема, у Донецьку», – вважає апеляція і повернула матеріали кримінального провадження до Шевченківського районного суду Києва.

Треба додати, що з березня 2023 року справа Монтян перебуває на розгляді судді Шевченківського райсуду столиці Олени Мєлєшак. У середині лютого 2023 року Офіс генпрокурора склав письмове повідомлення про підозру Монтян і викликав її на допит. Вона обвинувачується у скоєнні важких злочинів за чотирма статтями Кримінального кодексу (ч. 3 ст. 109, ч. ч. 1, 2 ст. 110, ч. 1 ст.111-1 та ч. 3 ст. 436-2). Йдеться про публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу України, захоплення державної влади України з використанням засобів масової інформації; заклики до зміни меж території та державного кордону України з розпалюванням національної ворожнечі; публічному запереченні здійснення збройної агресії Росії проти України, а також виправдовування війни.

Крім цього, у вересні 2024 року Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Житомирської області припинила Тетяні Монтян право на заняття адвокатською діяльністю. Як відомо, Тетяна Монтян народилася у Криму. З 2014 року постійно мешкала у Києві. Вже тоді вона закликала Росію діяти рішучіше, захопити сусідні країни і в жодному разі не визнавати «майданутих».

"І за оцих п***рів у Києві воює армія": Кохана загиблого героя України різко відреагувала на рейд ТЦК на концерті "Океану Ельзи"

субота, 12 жовтень 2024, 16:06

Керівниця медичної служби "УЛЬФ" окремого батальйону "Вовки Да Вінчі" ім. Дмитра Коцюбайла, кохана загиблого героя України Да Вінчі Аліна Михайлова доволі жорстко висловилася про учорашню облаву ТЦК на відвідувачів концерту "Океану Ельзи". І розкритику...

"Сталева міць, непохитна воля!": Нацбанк випустив монету, присвячену Силам логістики ЗСУ (фото)

субота, 12 жовтень 2024, 15:43

Національний банк України вводить в обіг 10 млн штук монет номіналом 10 грн, присвячених Силам логістики Збройних сил України. Про це повідомив Генштаб у суботу, 12 жовтня, передають Патріоти України. "Випустити таку пам’ятну монету вирішили на знак по...