Дуже не хотів служити: На Буковині чоловік утік з автобуса ТЦК під час відправки у навчальний центр

На Буковині чоловік утік з автобуса Чернівецького обласного ТЦК під час відправлення у навчальний центр. Військові повернули його до транспортного засобу. Про це повідомили на сторінці Чернівецького обласного триторіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають Патріоти України.

Придатний до служби чоловік намагався втекти з автобуса ТЦК

"Під час відправки до навчального центру військовозобовʼязаний громадянин, який визнаний придатним до військової служби військово-лікарською комісією намагався втекти з ТЦК та СП. Військовослужбовці ТЦК та СП були змушені допомогти громадянину повернутися до автобуса та відбути для проходження базової військової підготовки", - йдеться в повідомленні.

Громадян закликали не ухилятися від захисту Батьківщини

У ТЦК нагадали, що в країні триває загальна мобілізація. "Конституційним обов’язком кожного громадянина є захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України. Водночас війська потребують підтримки та поповнення особовим складом. Закликаємо громадян гідно ставитися до виконання військового обов’язку, а не ухилятися від захисту Батьківщини", - повідомила пресслужба ТЦК. У мережі поширили відео, як військові заштовхують чоловіка в бус.

Інциденти з мобілізацією

Нещодавно, як заявила юристка Тетяна Щербань, поліція з ТЦК затримали чоловіка з інвалідністю і "арештували" авто, на якому він їхав. "Патрульні поліцейські витребували у чоловіка не тільки водійське та техпаспорт, а й військово-облікові документи. Клієнт добровільно надав довідку про те, що є інвалідом пожиттєво та не підлягає до військової служби", - розповіла Тетяна Щербань.

Також на Закарпатті просто з вокзалу до ТЦК забрали рівненського спортсмена. За інформацією ЗМІ, його вже відправили на полігон. Також у Закарпатській області працівники місцевого ТЦК зупинили та доставили до військкомату 25-річного футболіста Миколу Сираша з ФК "Хуст". На момент затримання футболісту виповнилося 25 років, хоча закон ще на той момент не набув чинності.

В Асоціації міжнародних автоперевізників заявили, що на Закарпатті ТЦК незаконно затримують водіїв вантажівок, які повертаються із-за кордону, і мобілізують їх. Відтак щодо цих фактів Асоціацією були скеровані листи прем’єр-міністру України Денису Шмигалю і голові Закарпатської ОВА Віктору Микиті.

Крім того, у мережі поширили відео нібито протиправних дій військкомів у Львові. Так, на вул. Кобилиця у Львові стався черговий інцидент між військовозобов’язаним та працівниками ТЦК. Свідками події стали перехожі. Відтак жінки стали на захист військовозобов’язаного. Натомість чоловіки у формі зазначили, що подадуть його у розшук за ухилення від мобілізації.

Також 31 травня повідомляли, що співробітники Мукачівського ТЦК та СП на Закарпатті зупинили фуру з ліками і нібито зірвали постачання критично важливих препаратів.

На Тернопільщині донька мобілізованого заявила, що її батька-алкоголіка після інсульту відправили на полігон. У Тернопільському обласному ТЦК та СП відреагували на інформацію щодо примусової мобілізації Валерія Анатолійовича Талабана.

"Талабан В.А. був призваний на службу в ЗСУ за мобілізацією згідно з чинним законодавством, у добровільному порядку пройшов ВЛК, скарг та претензій не має, про що підтвердив особисто і письмово під час перевірки представниками Військової служби правопорядку. Талабан В.А. має свідому активну громадську позицію, патріотично налаштований щодо участі чоловіків у протистоянні російській агресії та службі в ЗСУ і самостійно та добровільно зробив свій вибір", - наголосили у відомстві.

На Чернігівщині чоловіка з переломом ключиці визнали придатними до служби та засудили за ухилення від мобілізації

вівторок, 2 липень 2024, 9:56

26 червня 2024 року Деснянський районний суд міста Чернігова визнав винним чоловіка в ухиленні від військової служби під час мобілізації за статтею 366 ККУ та призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з іспитовим строком у два роки. Пр...

Під ковпаком: В Україні підприємства зобов'язали інформувати ТЦК про працівників, які відмовилися від отримання повісток і які звільнились

вівторок, 2 липень 2024, 9:14

Відповідно до нового законодавства щодо мобілізації в Україні керівники підприємств зобов'язані невідкладно повідомляти ТЦК та СП про працівників, які відмовилися від отримання повісток. Також ця вимога стосується працівників, які звільнилися, передают...