Дуже небезпечна "киця": Вчені відтворили вигляд шаблезубого кота, який жив 9 млн років тому - важив майже 300 кг (фото)

Американські вчені завершили порівняння семи некласифікованих зразків скам'янілостей з раніше упізнаними кістками з усього світу, щоб описати новий вид тварини - гігантську шаблезубу кішку Machairodus lahayishupup humerus. Про це пише Daily Mail, передають Патріоти України.

Встановити розмір вчені змогли завдяки ліктьовій частині плечової кістки. За оцінками вчених, недавно виявлена особина важила в середньому близько 300 кг і могла вбити тритонну здобич.

"Ми вважаємо, що це були тварини, які зазвичай вбивали тварин розміром з бізона, - заявив співавтор дослідження Джонатан Каледі, доцент кафедри еволюції, екології та біології організмів університету штату Огайо. - Цей хижак - найбільша кішка з коли-небудь існуючих".

Великий зразок кістки плеча знайшли в колекції Музею природної і культурної історії університету Орегона. Він був позначений як "зразок кішки". Вчений витратив багато років, намагаючись зрозуміти, що за кішка це могла бути.

Зразок з Орегона розкопаний на традиційних землях Кайюс.

Дослідники виявили ще шість некласифікованих плечових суглобів в різних колекціях, в тому числі в Музеї палеонтології Каліфорнійського університету, Техаському меморіальному музеї і Музеї природної історії Айдахо.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...