Дуже небезппечна! В Індії заборонили продаж солодкої вати через загрозу раку від барвника

У деяких штатах Індії заборонили продаж солодкої вати через загрозу захворювання на рак - від барвника, який додають до продукту окремі виробники, передають Патріоти України.

Минулого тижня у південному штаті Таміл Наду запровадили заборону на солодку вату після того, як лабораторні тести підтвердили наявність канцерогенної речовини Родамін-В у зразках, надісланих на тестування.

Раніше цього місяця союзна територія Пудучеррі заборонила продаж ласощів, а інші індійські штати почали тестувати зразки продукту.

Цукрова вата, яку в Індії також називають buddi-ka-baal (волосся старої жінки) через її зовнішній вигляд, популярна серед дітей у всьому світі.

Це невід’ємний атрибут парків розваг, ярмарків та інших розважальних заходів, які відвідують діти, котрим вата подобається через її липку текстуру, що тане у роті.

Однак деякі індійські чиновники стверджують, що ці солодощі більш небезпечні, ніж здається.

Спеціаліст з безпеки харчових продуктів П. Сатіш Кумар у місті Ченнаї, штат Таміл Наду, сказав газеті Indian Express, що барвники у складі солодкої вати «можуть призвести до раку та впливати на усі органи людини».

Минулого тижня його команда здійснила рейд на продавців солодощів на пляжі в місті. Кумар сказав, що солодощі, що продаються в місті, виготовляються незалежними продавцями, а не зареєстрованими фабриками.

Декілька днів потому уряд оголосив про заборону продажу вати після того, як лабораторні тести виявили наявність у зразках хімічної сполуки родаміну-B.

Ця хімічна речовина надає флуоресцентний рожевий відтінок та використовується для фарбування текстилю, косметики та чорнила.

Дослідження показали, що ця хімічна речовина може збільшити ризик розвитку раку, а в Європі та штаті Каліфорнія заборонили її використання в якості харчового барвника.

За прикладом влади штату Таміл Наду, у сусідньому штаті Андхра-Прадеш також почали тестувати зразки солодощів на наявність канцерогену.

А раніше, цього тижня, повідомлялося, що чиновники з безпеки харчових продуктів у Делі також наполягали на забороні продажу солодкої вати.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...