Дуже незручна правда для скреп: У Росії на офіс центру “Меморіал” напали під час показу фільму про Голодомор

У Москві в офісі правозахисного центру “Меморіал” напали невідомі. Інцидент стався під час показу фільму Аґнешки Холланд “Гарет Джонс” (в українському прокаті - “Ціна правди”). Перегляд був організований спільно з польським культурним центром. Про це у своєму Facebook з посиланням на співробітників “Меморіалу” повідомив російський журналіст Сергій Пархоменко, зазначають Патріоти України.

Що відомо

Як повідомили російськомовному виданню “Радіо Свобода” (фінансується Конгресом США) в “Меморіалі”, приблизно через 10 хвилин після початку фільму до зали увірвалися люди в масках і наказали всім лежати. Багато глядачів злякалися, вирішивши, що відбувається захоплення заручників.

Потім нападники піднялися на сцену, стали називати присутніх “фашистами” і вигукувати гасла “Геть!” і “Йди!”. До приїзду поліції вдалося затримати трьох людей. Їх забрали до відділку. Подробиць про нападників і їхні мотиви наразі немає.

Доповнення

Фільм, під час показу якого стався напад, оповідає про британського журналіста, який приїхав до СРСР і став свідком Голодомору на території України.

Довідково

Міжнародне історико-просвітницьке, благодійне і правозахисне товариство “Меморіал” — некомерційна організація, що займається дослідженням політичних репресій в СРСР і сучасній Росії. Міністерство юстиції Росії визнало правозахисний центр “іноземним агентом” у 2014 році. Історико-просвітницьке товариство було визнано “іноагентом” у 2016-му.

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...