Дуже сумні цифри: Більше половини українських біженців у Чехії стикалися з агресією

Більше половини біженців з України в Чехії мали досвід агресії через своє українське походження. Про це свідчить опитування дослідницького агентства PAQ Research, передають Патріоти України.

Згідно з ним, 57% респондентів заявили, що стикалися з вербальною агресією через своє українське походження, а 5% розповіли, що зазнавали фізичного нападу.

Учасників дослідження попросили відповісти на запитання: "Чи стикалися ви або будь-хто з членів вашої сім'ї з вербальними/фізичними атаками під час перебування в Чехії через те, що ви з України?".

За даними опитування, набагато частіше піддаються словесним нападкам через своє походження молоді українці у віці до 40 років, ніж літні люди – 62% і 30% відповідно. При цьому жінки частіше за чоловіків стикаються з агресією.

Словесним нападкам піддавалися 67% українських працівників у сфері обслуговування.

14% серед українських біженців, які стикалися з фізичним насильством через своє походження, – це батьки-одинаки з двома і більше дітьми, що насторожило авторів дослідження.

"Тут часто йдеться про фізичні напади між дітьми. Однак у повних сім'ях із двома батьками та кількома дітьми про подібний досвід повідомили лише 6% опитаних", – зазначається в доповіді.

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...

Підозрюваного у вбивстві Фаріон ретельно готували до злочину: Експерт-криміналіст вказав на важливі ознаки

субота, 27 липень 2024, 14:00

В'ячеслава Зінченка, якого підозрюють у вбивстві професорки Ірини Фаріон, міг хтось готувати та тренувати. Про це розповів кримінальний психолог Юрій Ірхін в ефірі "Київ 24", передають Патріоти України. Експерт наголошує, що психіка 18-річної людини д...