Дуже заразний і зі специфічними ознаками: Вчений назвав симптоми коронавірусу Дельта

Штами коронавірусу поділили за новою класифікацією у кожного з них є свої відмінні риси. Індійський штам отримав назву Дельта і за словами вчених, у цього різновиду є свої небезпечні прояви. Про це розповів професор тім Спектор, який керує дослідженням симптомів COVID-19, в коментарі для ВВС, зазначають Патріоти України.

За словами вченого, перші ознаки штаму Дельта нагадують звичайну застуду. Нездужання розвивається без різких стрибків і молоді люди не вважають себе сильно хворими. Вони продовжують відвідувати громадські місця і різні заходи, оскільки не розуміють, що хворі й дуже заразні.

Спектор зазначає, що найвідоміші симптоми коронавірусу, такі як жар, кашель і втрата запах або смаку, не завжди виражені при зараженні штамом Дельта. З початку травня він зі своєю командою вивчає симптоми у пацієнтів і зауважив, що вони відрізняються від тих, які були раніше. Лихоманка присутня досить часто, а ось втрата нюху і смаку тепер в список симптомів не входить.

Найвідоміші симптоми коронавірусу

  • Відчуття вимкнення
  • М'язові болі
  • Озноб
  • Втрата апетиту
  • Головний біль
  • Кашель

"Люди можуть думати, що у них просто сезонна застуда, але вони ще ходять на вечірки й можуть поширити хворобу. Суть в тому, що, якщо ви молоді, у вас все одно будуть більш легкі симптоми. Це може здатися просто сильною застудою або якимось кумедним почуттям "відсторонення" - залишайтеся вдома і пройдіть тест", - закликав професор.

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...

"Хитра мобілізація": Стало відомо, у якому випадку навіть багатодітний тато може отримати повістку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:30

У Законі про мобілізацію за несплату аліментів татам трьох і більше дітей будуть знімати бронь. І це торкнеться навіть жінок. Однак це не означає, що боржника одразу відправлять на фронт, передають Патріоти України. Про нові правила у Законі про мобіл...