Дуже знаково: В Ізраїлі вулицю з консульством РФ назвуть на честь загиблого на війні українського футболіста Баланчука

Муніципалітет ізраїльського міста Хайфа схвалив резолюцію про вшанування пам’яті колишнього гравця "Динамо", "Металіста" та "Маккабі" Сергія Баланчука, який загинув внаслідок артилерійського обстрілу під Бахмутом, передають Патріоти України.

У місті Хайфа в Ізраїлі влада вирішила перейменувати на честь загиблого на війні українського футболіста Сергія Баланчука вулицю, на якій розташоване консульство Росії.

Депутат міської ради Кирило Каретник запропонував перейменувати саме ту вулицю, яка знаходиться навпроти російського консульства. "Наше послання зрозуміле – наші серця з Україною, і ми здолаємо будь-кого, хто прагне нас знищити!" – пояснив депутат.

Хто такий Сергій Баланчук

Вихованець київського "Динамо" захисник Сергій Баланчук приїхав до Хайфи у віці 21 року. Він провів за ізраїльську "Маккабі" понад 90 ігор й забив п'ять голів. За свою футбольну кар'єру Баланчук грав за київське "Динамо", полтавську "Ворсклу", харківський "Металіст". Провів дві гри за молодіжну збірну України (U-21). А також вигравав Кубок Ізраїля.

Після завершення кар'єри футболіста у 2003 році Сергій здобув юридичну освіту та з того часу працював за фахом. Остання посада – суддя третейського суду при Асоціації українських банків. 2022 року він пішов добровольцем до ЗСУ, але у липні тогоріч загинув під Бахмутом.

Кинули на землю та жорстоко побили: У Варшаві в українця відібрали 400 тисяч євро

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:44

Група осіб в масках у центрі Варшави напали на 58-річного українця та відібрали у нього майже 2 мільйони злотих. Про це пише Inpoland в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.

Дружина Сенцова очолила український офіс Amnesty International

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:32

Юристка та громадська активістка Вероніка Вельч, яка родом з Франківська, очолила український офіс міжнародної організації Amnesty International. Про це Вероніка Вельч повідомила у фейсбук, передають Патріоти України. "Долучаюсь до міжнародного правоза...