Два наших літаків проти 12 російських: Український пілот розповів про важкий бій біля Києва

Два українські льотчики-винищувачі з 40 бригади тактичної авіації дали бій 12 російським винищувачам. Пілот Володимир розповів про важкий повітряний бій, який стався вночі 2 березня поблизу Києва. Тоді загинув його друг, льотчик 1-го класу Олександр Брінжала, який посмертно отримав звання Героя України, повідомили у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ, передають Патріоти України.

Тоді вночі дві українські МіГ-29 вилетіли на перехоплення російських винищувачів. Спочатку пілоти ЗСУ думали, що поблизу всього 4 російських літаки. Але їх несподівано було більше: з різних напрямків почали атакувати 12 ворожих винищувачів. "Ми думали, їх всього четверо! Але вони одночасно атакували з декількох напрямків 12 літаками! Все відбувалося миттєво! У ближньому бою наші шанси дещо вирівнюються, хоча кількісна і технологічна перевага все ж на їхньому боці", - розповідає льотчик.

Тоді вдалося успішно відбитися від атаки росіян

Українські пілоти знищили 3 ворожих літаки. Однак окупантам вдалося потрапити в винищувач, в якому відлітав Олександр Брінжала. Побратим бачив, як його підбили, і до останнього вірив, що він встиг катапультуватися.

Володимир зазначає, що для росіян всі льотчики були "примарами". Після регулярних програних боїв окупанти вже не наважуються підлітати в зону дії ППО і входити в ближні повітряні бої. Вони цинічно обстрілюють ракетами "повітря-повітря" з далеких відстаней і відразу тікають.

За словами Володимира, не слід вірити, що на війнах немає правил, але росіяни чомусь їх не дотримуються. Один з цинічних випадків стався над Чорнобильською АЕС.

"Понад місяць вони "чергували" над Чорнобильською АЕС. Це підло і низько! Ми не могли їх збити, щоб ця гидота раптом не впала на саркофаг або якийсь уламок його не пошкодив", - говорить Володимир.

8 березня майору Олександру Брінжалу також посмертно присвоїли орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Він був майстерним пілотом з великим досвідом: воював на сході в АТО/ООС, а також навчав молодих курсантів. Побратим Володимир обіцяє, що помститься окупантам за все.

"Здавалося б, сильніше ненавидіти окупантів вже неможливо, але після загибелі Саші, після того, що окупанти влаштували в Бучі та інших містах, ми просто повинні їх знищити! Всіх! Особливо, коли нам нарешті наважуватися передати Сучасні винищувачі! І тоді впевнено прокричимо світу: "Розслабтеся! Ми перемогли!", - підсумував льотчик Володимир.

Щось не поділили: У Дніпрі сталася стрілянина між дівчатами на вулиці

понеділок, 29 квітень 2024, 17:17

У Дніпрі біля кафе в одному з районів міста неповнолітня дівчина вистрілила в іншу з предмету, схожого на пістолет. Про це повідомили на сторінці у Facebook поліції Дніпропетровщини, передають Патріоти України. "Біля одного з кафе в Амур-Нижньодніпровс...

Бережіть голови! Сильна магнітна буря тероризуватиме українців протягом кількох днів

понеділок, 29 квітень 2024, 16:56

Квітневі магнітні бурі поволі перейдуть у травневі - магнітосфера Землі буде доволі неспокійною, передають Патріоти України. Як повідомляє «ТСН», 29 квітня очікується сонячна активність з К-індексом 5 (червоний рівень), що відповідає сильній бурі, здат...