Два пересохли, ще кілька на підході: Окупанти обновили дані щодо наповненості кримських водосховищ

Білогірське водосховище, архівне фото

Підконтрольне Росії Міністерство ЖКГ Криму 5 березня опублікувало оновлені дані про наповнення місцевих водосховищ. Так, за даними відомства, спустошеними до стану «мертвий об'єм» залишаються Сімферопольське і Загірське водосховища. Близькі до цієї позначки – Балановське і Тайганське водосховища, повідомляють Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

Нагадаємо, в гідрометцентрі Криму повідомили про поповнення в лютому водосховищ на півострові, що розташовані в руслах річок, на понад 12,3 млн кубометрів води.

Раніше в кримському Міністерстві ЖКГ оновили дані наповнюваності водосховищ півострова, два з яких виснажені, пройшовши позначку «мертвий об'єм». За даними відомства, на 26 лютого 2021 року повністю виснажені запаси Сімферопольського і Загорського водосховищ. Наближається до «мертвого об'єму» Балановське водоймище.

У січні 2021 року Український Національний центр управління та випробувань космічних засобів також провів супутниковий моніторинг змін площі водних дзеркал водосховищ Криму. Згідно з даними моніторингу, площа кримських водосховищ за останній рік «істотно зменшилася».

Голова підприємства «Вода Криму» Володимир Баженов казав, що Сімферополь практично повністю забезпечується водою за рахунок підземних джерел.

Перші істотні проблеми з водою виникли в окупованому Сімферополі і найближчих до нього регіонах минулого літа. Сімферополь і найближчі до нього населені пункти в колишні роки забезпечувалися водою з трьох водосховищ: Аянського, Сімферопольського і Партизанського. Однак рівень води в них ще минулої осені впав до критичних позначок.

Через виснаження водоймищ окупований Сімферополь, а також Сімферопольський район з вересня отримують воду за графіком - по три години вранці і ввечері. Потім на такий же графік перевели жителів Бахчисараю і Бахчисарайського району.

Водночас, окупаційна адміністрація Ялти сподівалася, що рясні снігопади наповнять водосховища декількома мільйонами кубометрів води. Але надії не виправдалися. На початку березня ялтинців знову перевели на подачу води за графіком - по три години вранці і ввечері. Зараз запасів Загорського і Щасливенського водосховищ вистачить максимум на три місяці.

Критично низький обсяг води зберігається в Ізобільненському водосховищі, що живить окуповану Алушту.

До "мертвого обсягу" наближаються водні джерела Білогірського району - Балановське і Тайганське водосховища.

Без стабільного джерела водопостачання поки залишається окупований Севастополь. Там з минулого року стрімко міліє Чорноріченське водосховище.

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...