Два роки не обіймали маму... Україна повернула з окупації двох дівчаток

Фото: Дмитро Лубінець / Телеграм (ілюстративне фото)

З тимчасово окупованих територій вдалося повернути ще двох дівчат. Про це в суботу, 24 лютого, повідомила пресслужба Мінреінтеграції.

Повідомляється, що майже два роки дві дівчинки не могли побачити свою матір через війну.

"На момент широкомасштабного вторгнення вони жили з бабусею та дідусем у невеликому селі на Луганщині. Мама працювала в місті. Село швидко окупували, тож вивезти дочок одразу не вдалося. Протягом 2022 року вони змушені були вчитися у школі за російською програмою, іншого вибору не було", - йдеться в повідомленні.

Згодом окупаційна влада почала тиснути на бабусю й дідуся: загарбники наполягали на оформленні опіки над внучками за російськими законами.

"Але дівчата понад усе прагнули зустрітися з мамою. І ось нарешті вони разом - з мамою і в безпеці. Це стало можливим завдяки спільним зусиллям Мінреінтеграції, Громадської спілки Українська мережа за права дитини та проєкту з пошуку і повернення дітей Шлях додому", - повідомили в міністерстві.


Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...