Дві великі проблеми людства можуть бути вирішені: Білл Гейтс дав несподівані прогнози на 2022 рік

Мільярдер і співзасновник Microsoft Білл Гейтс досить оптимістично дивиться на 2022 рік, тому що впевнений, що цього року людство поборе пандемію і здійснить низку наукових проривів, передають Патріоти України.

Білл Гейтс вважає, що гостра фаза пандемії COVID-19 закінчиться у 2022 році. Обговорюючи тему небезпеки Омікрона, Гейтс зауважив, що «світ краще підготовлений до боротьби з потенційно небезпечними варіантами вірусу, ніж на будь-якому іншому етапі пандемії». У зв'язку з цим він упевнений, що згодом вакцини та противірусні препарати допоможуть знизити поширення Омікрон-штаму на 50%, і надалі спостерігатимуться «випадкові спалахи».
Також він уточнив, що його фонд спонсорує проект SCoPEx («експеримент із контрольованого збудження стратосфери»), розроблений вченими Гарвардського університету в галузі сонячної геоінженерії. Суть проекту полягає в тому, щоб за допомогою повітряної кулі запустити певну кількість карбонату кальцію, що міститься у морській воді, на висоту 20 км в атмосферу над північним районом Швеції та створити в небі розсіяну хмару.
Ідея полягає в тому, що яскравіші білі хмари відбивають більше сонячного світла від планети назад у космос і дозволять знизити парниковий ефект. Цей експеримент допоможе вченим зрозуміти, як частинки взаємодіють між собою у стратосфері, а також із сонячним та інфрачервоним випромінюванням. Якщо проект виявиться успішним, цей метод геоінженерії може використовуватися, щоб пом'якшити дію сонячних променів на поверхню Землі та призупинити процес глобального потепління.
Експеримент SCoPEx планували провести ще в червні 2021 року після отримання схвалення від влади Швеції та незалежної наглядової ради Гарварду. Але в лютому шведські екологічні організації та Рада корінних саамів попросили місцеву владу відкласти експеримент, оскільки вважають його ризикованим і вимагають підготовки та обговорення з великою кількістю експертів. Гейтс розраховує, що тепер пробний запуск може відбутися 2022 року.

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...

"Колишніх десантників не буває": На фронті загинув міський голова Лебедина Олександр Бакликов

вівторок, 16 квітень 2024, 14:30

На війні, захищаючи Україну від російських загарбників, загинув міський голова Лебедина Сумської області Олександр Бакликов. Він вступив до лав ЗСУ восени 2022 року. Про це інформує "Суспільне", передають Патріоти України. Інформацію про загибель підтв...