Двічі не брали на службу, а втретє - він втік від ТЦК: На Вінниччині чоловік відмовився від мобілізації

У Вінницькій області до іспитового терміну засудили чоловіка, якого військові частини двічі не захотіли брати на службу, а коли йому принесли 3 повістку - він втік від ТЦК. Про це йдеться у вироку Бершадського райсуду Вінницької області. передають Патріоти України.

За даними суду, чоловіка у березні 2023 року визнали придатним до служби в армії, проте він ухилився від мобілізації.

На суді чоловік провину визнав частково. Він заявив, що "його тричі викликали до Бершадського ТЦК. Він отримував повістку та пройшов медогляд, де був визнаний придатним до військової служби. Двічі його відправляли до військової частини, однак повертали назад через стан здоров`я. В березні 2023 року він знову отримав повістку на відправку до військової частини. Однак, цього дня, він не зміг прибути до Бершадського ТЦК оскільки захворів". Чоловік додав, що зараз у нього є законна відстрочка від армії, оскільки він оформив догляд за бабусею.

Працівник ТЦК на суді пояснив, що підсудного дві військові частини відмовились прийняти на службу. Втретє він не прийшов на виклик. Тоді працівник військкомату особисто приїхав до нього, проте підсудний втік з дому.

Суд встановив, що ухилянт дійсно від листопада 2023 року здійснює догляд за літньою особою. Чоловіка визнали винним за ст. 336 КК України та засудили до 3 років іспитового терміну.

Вирок суду / ©


Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...