Двічі запускали серце: Студентки Львівського медуніверситету врятували чоловіка, якому стало зле у трамваї

Студентки шостого курсу медичного факультету Львівського національного медуніверситету Христина Библик та Єлизавета Шепель урятували 68-річного чоловіка, в якого зупинилося серце у трамваї. Про це 23 вересня повідомила пресслужба університету, передають Патріоти України.

22 вересня дівчата після занять їхали трамваєм, коли раптом одному з пасажирів стало зле і він почав непритомніти. Студентки визначили, що у чоловіка проблеми із серцем. Тому за допомогою ще кількох пасажирів, які були поруч, хворого поклали на підлогу і почали його реанімувати.

Як розповіла Шепель, за порадою викладачів університету вона завжди возила із собою маску-клапан для штучного дихання. Під час проведення серцево-легеневої реанімації у трамваї вона якраз знадобилася. Саму процедуру штучного дихання проводила Библик, закритий масаж серця допомагав робити ще один пасажир – хлопець, який мав досить сил ритмічно тиснути на грудну клітку пацієнта.

Дівчата кажуть, що реанімаційні заходи проводили десь хвилин 10, поки не приїхала "швидка". За цей час у чоловіка серце зупинялося двічі. Згодом хворого доправили в реанімаційне відділення Львівської обласної клінічної лікарні, де його стан удалося стабілізувати.

На думку завідувача анестезіолого-реанімаційного відділення №1 Олега Півня, врятувати життя пацієнтові вдалося насамперед завдяки діям студенток, які надавали невідкладну допомогу.

"Ставтеся з повагою до людей, які своїм життям прикривають ваші дупи": Парамедикиня Пташка звернулася до Ганни Маляр

вівторок, 16 квітень 2024, 20:15

Українська парамедикиня Катерина Поліщук із позивним Пташка 16 квітня розмістила в Instagram відео, у якому звернулася до заступниці міністра оборони України у 2021–2023 роках Ганни Маляр із закликом приїхати до українських захисників на передову, щоб ...

Близький друг і колега 56-річного Дмитра Капранова назвав причину його раптової смерті

вівторок, 16 квітень 2024, 19:52

Причиною смерті 56-річного українського письменника і книговидавця Дмитра Капранова – брата-близнюка Віталія Капранова – став серцевий напад. Про це 16 квітня розповів його друг і колега Сашко Лірник, передають Патріоти України. "Мені абсолютно не хоче...