Двох нагородили посмертно: Десятеро українців стали народними героями в Харкові

Срібні ордени одержали дев'ять військових і один волонтер.

У Харкові десятьох українців нагородили орденами "Народний герой" за виявлені героїзм, силу духу та мужність. П'ятий рік поспіль цю волонтерську відзнаку вручають тим людям, які зробили вагомий внесок у боротьбу за свободу нашої країни, повідомляють Патріоти України.

За цей час ордени отримали 400 бійців, волонтерів і військових медиків. Нинішня урочиста церемонія відбулась у Харкові в Театрі опери та балету. Срібні ордени одержали дев'ять військових і один волонтер.

Двох бійців нагородили посмертно – це кулеметниця на псевдо "Відьма" харків'янка Яна Червона та доброволець із Дніпра Андрій Широков. Батьківські відзнаки вручили їхнім дітям. "Червоно-чорна колодка – це для тих, хто тримав зброю в руках, для військових. А жовто-блакитна стрічка дається волонтерам, лікарям – людям, які не тримають зброю в руках, але роблять внесок в нашу перемогу", - розповіла організаторка церемонії Віолетта Кіртока.

П'ятий рік поспіль цю волонтерську відзнаку вручають тим людям, які зробили вагомий внесок в боротьбу за свободу нашої країни. За цей час ордени отримали 400 бійців, волонтерів і військових медиків. Уже 31-ша урочиста церемонія пройшла у Харкові, в театрі опери та балету. Цього разу срібні ордени отримали дев'ять військових і один волонтер.

Джерело: ТСН.ua

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...