"Двигун горіти може, але палаючий фюзеляж - це вже ближче до теракту": Авіаексперт детально проаналізував аварію літака МАУ в Ірані

Аналіз фотознімку з висоти пташиного польоту області випадання уламків українського літака, який розбився в ніч на 8 січня під Тегераном (Іран), вказує на його некероване падіння під значним кутом.

На дивні подробиці авіакатастрофи звернув увагу колишній співробітник конструкторського бюро "Сухого" Вадим Лукашевич, опублікувавши фото на своїй Facebook-сторінці.

За словами авіаексперта, відсутність яскраво вираженого кратера або борозни на грунті, а також великих фрагментів конструкції літака свідчить про дуже потужний вибух вже на самому початку торкання землі, коли корпус літака не встиг заглибитися в землю. Вадим Лукашевич вважає, що трапитися це могло через детонацію палива або його парів в паливних баках, тобто в кесоні крила.

"Зверніть увагу, що є пролом в першому паркані, але його вже немає в другому - тобто удар літака об землю був не по дотичній, а зі значним кутом (не менше 20-25 градусів), при цьому вибух розірвав літак в шматки, які, будучи підкинутими в повітря, ще якийсь час летіли (і випадали далі) в напрямку польоту, перелітаючи наступні загородження", - зауважив експерт.

Крім того, Вадим Лукашевич звернув увагу на те, що кінцева траєкторія руху літака була в напрямку аеропорту, але перпендикулярно злітно-посадковій смузі. "Це означає, що ніякого керованого заходу на посадку не було, і тим більше екіпаж не намагався відвести літак від житлових будинків", - вважає експерт.

На його думку, на кінцевій ділянці траєкторії літак вже навряд чи був керований. "Можливо, була спроба просто посадити літак на рівну поверхню (за аналогією з "посадкою в кукурудзу"), яку екіпаж бачив без будь-яких орієнтирів (це околиця, поля і городи без нічного освітлення)", - додав Вадим Лукашевич.

Також за його словами, розшифровка бортових самописців ставить нові питання, а не відповідає на існуючі. "Який зв'язок між втратою зв'язку і подальшою пожежею? Що ж там все-таки горіло - фюзеляж чи двигун? Двигун горіти може, але палаючий фюзеляж - це вже ближче до теракту... Загалом, ви вийшли з дому і виявили, що забули вдома мобільник , а потім вас знаходять з проломленою головою", - підсумував експерт.

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...