"Дико і нераціонально": Мобілізований спортивний журналіст попередив про "жесть", що відбувається після навчання

Український спортивний журналіст та блогер Андрій Сеньків, який у середині червня був мобілізований до Збройних сил України, у соціальній мережі Х (колишня Twitter) попередив тих, хто планував служити в якійсь конкретній військовій частині, передають Патріоти України.

За словами Сеньківа, після проходження базової військової підготовки (БЗВП) у навчальній частині є великий шанс, що новобранця відправлять у зовсім інше місце.

"Якщо хочете потрапити до військ відразу по відношенню, через рекрутингові центри, з пошуком посад під свої навички – все одно будьте обережні. Зі мною на офіцерських вистачає людей, які зайшли в потрібний військкомат з потрібними документами. Але після БЗВП це не врахували", – написав Сеньків.

Андрій поділився випадками, з якими наразився під час офіцерських курсів. "Є фахівці, які мають робити у своїх підрозділах унікальну роботу. Як перекладач іспанської або айтівець, який має займатися аналітикою та розробкою онлайн-мап. Куди пацанів відправлять після навчання на командирів механізованих взводів – хз [незрозуміло. – Ред.] Чому все так дико і нераціонально відбувається – хз", – зізнався журналіст.

Сеньків не сумнівається, що після такого військовий втрачає мотивацію, а частина, в якій він був би корисний, втрачає військового, який бажав служити саме у них.

"Частина, в яку його спрямують, отримає розчарованого чувака, навички якого невідомо чи врахують. Отака якась жесть", – підсумував автор. Нагадаємо, що у Сеньківа великі проблеми із зором і згідно з висновком військово-лікарської комісії (ВЛК) він може служити лише на тилових посадах. Попри це його направили на офіцерські курси.

У когось зламався прибутковий бізнес: У США ураган виніс на пляж кокаїн на мільйон доларів

середа, 7 серпень 2024, 10:00

В американському штаті Флорида ураган виніс на пляж десятки пакунків з кокаїном. Їх знайшов відпочивальник, якому пакети видалися підозрілими, повідомляє Bild, передають Патріоти України. Поліцейські, що прибули на виклик, виявили у пакунках кокаїн на ...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...