"Динаміка гарна": У Раді похвалилися темпами мобілізації після прийняття нового закону

Верховна Рада та Міністерство оборони досягли головної мети, яку закладали в закон про мобілізацію. На сьогодні понад 2 млн українців оновили свої військово-облікові персональні дані. Про це заявив член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський, передають Патріоти України.

"З моменту набрання чинності закону темпи мобілізації дозволяють оптимістично дивитися на механізми реалізації цього закону і відповідають тим очікуванням, які ми, Міноборони, головнокомандувач ЗСУ, Генштаб очікували від цього закону", - заявив він.

За його словами, досягнута головна мета, яку закладали в закон про мобілізацію. "Провести аудит всіх військовозобов'язаних громадян України, з'ясувати де хто перебуває, хто придатний хто ні, хто має право на відстрочку, хто заброньований і хто може бути мобілізований. Міноборони щодня моніторить ситуацію з оновленням військово-облікових даних, динаміка достатньо позитивна", - зазначив Веніславський.

За останніми даними, оновили свої військово-облікові персональні дані 2 370 000 громадян України.

"Переважна більшість через додаток "Резерв+", на другому місці ЦНАПи, на третьому ТЦК. Динаміка гарна, це забезпечує проведення тих мобілізаційних заходів, які здійснює ТЦК. Я думаю, що загалом закон виконав ту місію, заради якого ми його ухвалювали", - зазначив Веніславський. Він заявив, що наразі не погоджується, що збільшуються черги в ТЦК, тому що динаміка свідчить про те, що переважна більшість громадян користується додатком "Резерв+".

"Користуючись нагодою хочу звернутися до всіх, не вірити в ті байки, що оновлення інформації через Резерв+ має якусь відмінність в оновлені інформації через ТЦК чи ЦНАП. Особисто зіштовхнувся з ситуацією, коли громадянин розказував мені, що через Резерв+ не потрібно оновлюватися, тому що ця інформація потім ніяким чином не буде змінена та оновити її буде неможливо - це все засоби дезінформації. Я не бачу жодних проблем з оновленням даних через "Резерв+". Всі можуть дуже оперативно цією можливістю скористатися", - заявив нардеп.

Він додав, що динаміка, яка спостерігається в оновлені персональних даних достатньо позитивна. "Минув місяць і 8 днів з моменту набрання чинності цього закону. Я думаю, що при знятті страхів перед додатком "Резерв+" динаміка може бути значно кращою. Пропускна здатність цієї системи дозволяє значно більше опрацьовувати одномоментно інформації, тому зараз говорити про необхідність продовження 60-денного строку для оновлення даних немає. Є ще 20 з лишнім днів, щоб всі охочі це зробили", - заявив Веніславський.

Страшна трагедія: У Білій Церкві на 10-річного хлопчика під час гри в футбол впали ворота

субота, 29 червень 2024, 14:00

У Білій Церкві на 10-річного хлопчика впали залізні ворота, коли він з друзями грав у футбол: дитина перебуває у комі у вкрай важкому стані. Про це повідомляє "Еспресо.Біла Церква", передають Патріоти України. . Інцидент трапився на масиві Незалежнос...

Коли спека в Україні почне вщухне: Синоптикиня назвала терміни

субота, 29 червень 2024, 13:45

В Україні встановилася переважно суха та дуже спекотна погода. Спека триватиме щонайменше до кінця місяця. Про це повідомила відома синоптикиня Наталка Діденко. Тільки на початку липня температура знизиться, але на кілька градусів.